Választás

2024.06.12. 13:00

Baracson részben új testület lát majd munkához októberben

Horváth László

Ismét öt évre kapott bizalmat Várai Róbert, Baracs polgármestere

Fotó: Horváth László / archív

Várai Róbert, Baracs régi-új polgármestere bízik benne, végre békesség lesz az egész faluban. A választási győzelem után kérdeztük röviden.

- Három nagy részből áll a település, melyhez még hozzájönnek a zártkerti területek, tehát rendkívül tagolt ilyen szempontból Baracs. A tagoltságnak köszönhetően a lehetőségek is eltérők. A választási eredményeket alapul véve nagyon bízom benne, hogy a folytatásban végre békesség költözik az emberek lelkébe. Jelenlegi legnagyobb folyamatban lévő fejlesztésünk a rendkívül forgalmas összekötő út, a Liget sor felújítása. Ez a Baracs – Nagyvenyim út folytatása a baracsi halászcsárda irányába. Ennek a közbeszerzési kiírása, illetve a kivitelező kiválasztása van folyamatban. A Tanácsháza utca felújítása lesz a következő nagy falat, amire még várnunk kell, de továbbra is nagy vágyunk.

- Az új testület munkába állásáig ebből lesz látható eredmény?

- A Liget sor felújításából mindenképpen lesz. Várhatóan októberre ez elkészül.

- Egyöntetűbb lesz az új testület?

- Megítélésem és reményeim szerint igen. 

Az önkormányzati választás eredménye alapján Várai Róbert nyerte a polgármesterségért folyó küzdelmet (60,22 %) 999 szavazattal Simon Csaba ellen, aki (39.78 %) 660 voksot kapott. A képviselő testület tagja lett Fehérvári József független (54,11%) 888 szavazat, DR. Hegedűs Ágnes független (46,80 %) 768 szavazat, DR. Fekete Borbála független (37,54%) 616 szavazat, Hegedűs Tamás független (36,08%) 592 szavazat, Várai Anna független (33.82%) 555 szavazat, Szárszó Lajos független (33,33%) 547 szavazat. Az előző testületből hárman kerültek be az új testületbe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában