Tanév vége

2024.06.20. 20:00

Befejeződik a tanév-ballagások, táborok

Véget ér a tanév az általános iskolában

Fekete Györgyi

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Utolsó nagy ünnepeihez érkezik az idei tanév, hamarosan itt a ballagás és az évzáró, és ezt követően a diákoknak következik a megérdemelt pihenés, arról kérdeztük az intézményeket, mikor tartják az évzáróikat, ballagásaikat, hány diáktól vesznek búcsút, s miként készülnek a következő tanévre. 

Arany János Általános Iskola

A ballagás 2024. június 21-én, pénteken 17 órakor lesz. Tanévzáró, bizonyítványosztó ünnepségünk ideje: 2024. június 26. szerda, 17 óra. 

Búcsúzó végzőseik száma: 48 fő.  A diákjaik negyede a helyi gimnáziumokban tanul tovább, másik negyedük szakiskolát választott magának.

A legtöbben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum technikumaiban kezdik majd a következő tanévet, mert szeretnének az érettségi megszerzése mellett egy szakmát is elsajátítani. Napközi Erzsébet-tábort szerveznek 2024. június 24-28. között három csoportban 176 tanuló számára.  Szeptemberben két elsős osztályt indítanak 33 fővel.  Kollégákat várnak magyar nyelv és irodalom, matematika, angol nyelv tanítására, illetve iskolapszichológusi feladatvégzésre.

Dózsa György Általános Iskola

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában június 21-én 17 órakor lesz a végzősök ballagása. Előző napon, 20-án délelőtt bolondballagással búcsúznak a nyolcadikosok a többi évfolyamtól. Este 18 órakor lesz a bankettjük ahol a szülők vacsorával várják a diákokat és az őket tanító pedagógusokat. A vacsora után szerenáddal köszönnek el a végzősök az intézménytől és dolgozóitól. A végzős diákok száma idén: 73 fő. Minden diákuk tovább tanul, többségüket az első helyen megjelölt intézmény veszi fel. A legtöbben technikumban, gimnáziumban tanulnak tovább. Idén is, mint minden évben, többen vidéken, speciális gimnáziumokban folytatja tanulmányait. Az idei nyáron nem szerveznek tábort az intézmény területén, a tervezett felújítási munkálatok miatt. Kivételt képez egy a Magyar Diáksport Szövetség által kiírta pályázaton nyert napközbeni tábor megvalósítása. A tábor elnevezése Diákolimpiai sporttábor, amelyet évek óta nagy sikerrel szerveznek meg a pedagógusaink. Szeptemberben három osztályt indítanak, 79 fővel. Az idén sajnálatukra, több jelentkező diákot el kellett utasítanunk, akik nem a beiskolázási körzetükbe tartoznak.

Móricz Zsigmond Általános Iskola

A ballagást június 21-én 18.00 órakor tartják. Harmickét nyolcadik osztályos ballag. Mindenki továbbtanul; a legtöbben a Széchenyi István gimnáziumban. Emellett még a Pannon gimnáziumba és más kéttannyelvű gimnáziumokba nyertek felvételt. Jövőre ötvenkét első osztályos kezdi el tanulmányait, két osztályban. Az iskola a tanítás után 2 tábort tart, ezekben 84 gyerek fog táborozni.  Az iskolában nincs szakos pedagógushiány, csak 1 fő tanító kollégát keresnek napközis feladatokra.

Petőfi Sándor Általános Iskola

Az intézményben a ballagás 2024. június 21. 17:30-kor lesz. Az idén 41 diák végez, amelyből mindenkinek sikerült továbbtanulni. Elsősorban dunaújvárosi technikumokra és szakképzési intézményekre esett a szülők és a gyermekek választása. Az intézmény táborral kezdi a nyári szünetet, egy hét „ottalvós” Erzsébet-tábort szerveznek Zánkán a felső tagozatosok számára július első hetében. Augusztus utolsó hetében pedig egy hét napközis Erzsébet-táborban vehetnek részt az intézmény alsó tagozatosai Szeptemberben 40 fős elsőssel két osztályt indítanak. Magyar nyelv és irodalom szakos tanárt várnak első sorban, de örömmel fogadnának angol, történelem és természettudomány szakos pedagógusokat is.

Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 

A ballagásuk június 21-én, az utolsó tanítási napon lesz, 17 órától az iskola aulájában. Az intézményben harminchárom diák végez nyolcadik osztályban. Mindegyik tanulójuk továbbtanul. Túlnyomó részben szakközépiskolákat (és szakiskolákat) preferáltak a szülők és a gyermekek, csak tíz százalékuk jelentkezett a gimnáziumokba. Az intézmény saját tábort nem szervez, de az iskolában szinte a teljes nyári szünidőt lefedi a kosarasok és a röplabdások tábora. Jelentkezni a két csapat szakvezetőinél lehet. A gyermekek mellett a felnőtteknek is nyitva áll az iskola kapuja délutánonként, esténként bundgee-jumping edzéseket tartanak az érdeklődőknek. Szeptemberben két elsős osztályuk indul, 21-22 fővel. Ezen kívül két óvodai csoporttal kezdi meg a görög-katolikus intézmény a következő tanévet. Reményeik szerint immáron az iskola épületében. Az építkezés a végéhez közelít, már a külső munkálatok folynak: a térkövezés és a játszótér telepítése van soron. Hiányszakok vannak náluk is. Keresnek történelem, kémia, fizika, angol, informatika szakos tanárt. Lehetőleg két vagy három szakkal.

Vasvári Pál Általános Iskola

A  ballagás  2024. június 21-én, pénteken 17 órakor lesz,  az idén  51 diák fejezi be a tanulmányait.  Jobbára technikumokban és gimnáziumokban tanulnak tovább. A nyári szünetben sporttáborok lesznek több sportágban  is, így  úszás, vízilabda, birkózás és mindemellett nemzetőr táborba várják a jelentkezőket. Három osztályt tudnak indítani, 65 elsős gyermek kezdi meg a Vasváriban a tanulmányait. Tanító szakon várják a jelentkező pedagógusokat.

A BIROK Szabó Magda Tagintézménye

A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében 2024.06.21-én 11.00 órától búcsúztatják a 33  nyolcadikos tanulót.

Minden diákot az elsőre megjelölt helyre vették fel, zömében technikumokba, elsősorban az informatika  vagy gépészet területére,  valamint a gimnáziumi képzésre angol, humán vagy biológia-kémia, matematika-fizika szakra. 
Nagy örömükre szolgál, hogy többen művészeti szakgináziumokba nyertek felvételt.

Július 7-12. között 47 tanulóval és 5 kísérővel a Nyári Ottalvós Erzsébet táborba mennek Zánkára,  az egyházi fenntartású iskoláknak fenntartott időszakban. 

Ősszel 2 első osztály kezdi meg tanulmányait  angol és  informatika tagozaton, optimális 24-24 létszámmal.

Az iskolában sikerült minden szabad álláshelyet betölteni, így remélhetőleg zökkenőmentes lesz a 2024-25-ös tanév kezdése. 

Tanévzáró ünnepélyre június 28-án kerül sor kerülni 17.00 órától. A ballagás június 21-én 11 órakor lesz. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában