Szent Pantaleon

2024.06.08. 17:00

Egészségfejlesztő dolgozói programok

Körmendi Erzsébet

Fotó: MW-archív

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház honlapján tette közzé, hogy 2023-as év második felében hirdette ki a Magyar Kórházszövetség az Egészségfejlesztő Kórház Díjjal kapcsolatos pályázatot, melyre a dunaújvárosi intézmény  is jelentkezett. 2024. április 28-án zárult le a projekt, május 10-én pedig a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán kihirdetésre kerültek a nyertesek, melyek az alábbiak:

Országos Intézet/Centrumkórház kategória: Debreceni Egyetem Klinikai Központ

Vármegyei Irányítókórház kategória: Tolna Vármegyei Balassa János Kórház

Városi Kórház kategória: Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet

Különdíjas: az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet

Az Országos Kórházi Egészségfejlesztési Program szakmai vezetőjének külön tájékoztatása alapján a Szent Pantaleon csak egy hajszálnyival maradt el a kórház a kategória győztesétől, és mindenképpen buzdítják a helyi kórházat arra, hogy folytassa az egészségfejlesztő programokat, illetve valósítson meg újakat, hisz jövőre ismét lehetőség adódik a 2 millió forintos sportszerutalvány elnyerésére. Természetesen a kihívástól függetlenül is szeretné a dunaújvárosi kórház bővíteni az intézményi palettát, annak érdekében, hogy munkavállalóival együtt tehessen lépéseket jóllétünk érdekében.

Számos program egészségfejlesztő program már fut és megvalósult az elmúlt időszakban az Egészségfejlesztési Iroda együttműködésével és segítségével, ilyen például a gerinctorna, nordic walking, gyógytorna, dietetikai tanácsadás, életmód klub - és még sorolhatnánk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában