Kulcs

2024.06.22. 11:00

Elismerések – várják a javaslatokat

A kulcsi önkormányzat képviselő-testülete évente egy alkalommal, az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kitüntetéseket adományoz.

Duol.hu

A Kulcs Díszpolgára cím valamint a Kulcsért kitüntetés Kulcs település érdekében tett legkiemelkedőbb különleges érdemek, kimagasló életművek, értékek elismerésére szolgál. 

A Kulcsért Elismerő Oklevél az oktatásban és nevelésben, a kultúrában és művészetben, az egészségügyben, a szociális munkában, a gyermek- és családvédelemben, a sportban, a környezet- és természetvédelemben, a katasztrófa- és rendvédelemben, valamint a közellátásában, a turizmusban, a közszolgáltatásban és a közszolgálatban végzett kiemelkedő munkásságok és szakmai érdemek elismerésére szolgál. 

A kitüntetések adományozására a polgármester, a képviselő-testület tagjai, bizottságai, a jegyző, az önkormányzati intézmények vezetői, a Kulcs községben bejegyzett civil szervezetek vezetői és a polgárok egyéb közösségei tehetnek javaslatot. A Kulcs Díszpolgára cím, a Kulcsért kitüntetés, valamint a Kulcsért Elismerő Oklevél adományozására a javaslat írásban 2024. július 1. napjáig nyújtható be. A kitüntetés adományozását indítványozó javaslatot olyan részletes indokolással kell ellátni, amelyből megismerhető a kitüntetésre felterjesztett személy vagy szervezet neve, elérhetősége, az ajánlott személy vagy szervezet életútja, tevékenysége, valamint tevékenységének jelentősége és a településre gyakorolt hatása, valamint az ajánló neve, elérhetősége és kézjegye. A kitüntetési javaslatokat a polgármester terjeszti a Képviselő-testület elé. A kitüntetésre vonatkozó javaslatot papír alapon vagy elektronikus úton Kulcs Község Polgármesterének címezve a 2458 Kulcs, Kossuth L. u. 83. vagy a [email protected] címre lehet benyújtani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában