Közélet

2024.06.06. 10:41

Győzzön a józan ész!

Duol.hu

Pap Rita és Bodnár Attila

Amikor kicsi  voltam és valami ostobaságot - mondhatjuk  úgy is „hülyeséget”-  csináltam gyerek fejjel, apám és nagyapám elképedve szólt rám: ELMENT A JÓZAN ESZED? Amilyen egyedülállóan választékos a magyar nyelv mindenre van megfelelő kifejezése és mondása, ezt is milyen találóan egyszerűen tömören fogalmazta meg. Olyannyira hatott rám ez, hogy végigkísérte egész életemet és mindig figyelmeztetett vajon amit csinálok az a józan ész szerint helyes?

Született is egy gyönyörű lírai dalom „Hol jársz józan ész?” címmel, ami most aztán tökéletesen aktuális lett. Remélem sokan megfogadják a tanácsát.

Gyermekként még megengedett ilyen ostobaság, de minden bántó szándék nélkül kérdezem a mai felnőtt honfitársaimtól: ők miért nem emlékeznek? Pedig nekik is biztosan mondták ezt a szüleik, nagyszüleik. Magyarországon biztosan hallották, és ha a nyugat európai népeknél nem is volt netán  ismert ez a kifejezés, legalább a honfitársaink ne viselkedjenek úgy, ahogy egy gyerek teszi akire rászólnak 

ELMENT A JÓZAN ESZED? 

Ugyanis, aki nem arra törekszik , hogy a saját maga és szerettei  valamint embertársai  biztonságának, életének, jobbá tételét szolgálja és akarja célul kitűzni és megvalósítani, az sajnos megmaradt gyermeknek és ráadásul rossz, szófogadatlan kis gonosz gyermeknek. Csakhogy felnőttkorban ez már megbocsájthatatlan és életveszélyes. Ugyanis 

a háború és ártatlanok meggyilkolása az már nem gyerekkori csínytevés , hanem bűnös és alávaló cselekedet.

 Szörnyű ezt látnom, hogy Európa sok vezetője ezt tartja felnőttes értelmes célnak? Felháborító és vérlázító, hogy ez ellen igazán csak a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök tiltakozik és harcol minden erővel és érveléssel. 

Mit tehet az a szegény ukrán hétköznapi ember, aki egy magát a nép szolgájának nevező országvezető a világ leghatalmasabb (eddig még, de már nem sokáig) katonai erejét szeretné kérni, hogy folytassa a háborút és még több vért és pusztítást okozzon a hazájuk földjén. Ennél már csak az az érthetetlenebb és mélységesen elítélendő, hogy a nyugati és brüsszeli  vezetők – akiknek talán elment a józan eszük? - is ezt az utat tartják jónak és támogatják. Kivéve Orbán Viktort, és a hazai jobboldali politikusokat, valamint a magyar nemzetet, akik tűzszünetet, békét és megegyezést szeretnének ellentétben a velük ellenkezésben ténykedő és veszekedést, káoszt, háborút, eredményező  ostobákkal szemben. Igen az egész nemzetet gondolom és tudom - és főleg bízom benne - hogy mindenki a nyugalmat, biztonságot akarja a JÓZAN ÉSZ SZERINT és akaratával a BÉKÉT elérni és fenntartani mindörökké.  Ezt pedig úgy tudják eléri, ha minden honfitársunk elmegy szavazni még az is aki eddig nem ment el sohasem és a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőire szavaz , hogy elérje minél több békét , biztonságot és  JÓZAN ÉSSZEL  gondolkodó politikus legyen Brüsszelben, akik  döntenek a sorsunk felől  életről és nem halálról , békéről és nem  háborúról.

Bodnár Attila


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában