Tanagyagfejlesztés

2024.06.19. 20:00

Hidrogéntechnológia együttműködés

A Dunaújvárosi Egyetem és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség stratégiai együttműködési megállapodást írt alá 2024. június 19-én.

Török Tímea

20240619_Hidrogéntechnológiai együttműködési megállapodás aláírása_Dunaújváros_Fotós: Laczkó Izabella_Dunaújvárosi Hírlap_LI_DH

Fotó: LI

Dunaújvárosban ma aláírt együttműködés célja a felek szakmai-tudományos kapcsolatainak bővítése. A korábbi egyeztetések és sikeres közös szakmai munka alapján, a további eredményes együttműködés előmozdítását szorgalmazza mindkét fél. Az együttműködés során meghatározott tevékenységek között szerepel a tananyagfejlesztés, a hidrogéntechnológiai képzések népszerűsítése és az ehhez kapcsolódó oktatásszervezés. 

20240619_Hidrogéntechnológiai együttműködési megállapodás aláírása_Dunaújváros_Fotón: Dr András István rektor, Süli János a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány elnöke, Vigassy Csaba, a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség  ügyvezető igazgatója_Fotós: Laczkó Izabella_Dunaújvárosi Hírlap_LI_DH
Fotó: LI

Az ünnepélyes eseményen a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítványt Süli János kuratóriumi elnök és Benkó Marcell főigazgató, kuratóriumi tag képviselte. A Dunaújvárosi Egyetem részéről dr. András István rektor és dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes voltak jelen. A Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség (MHTSZ) képviseletében Vigassy Csaba ügyvezető igazgató vett részt. Süli János kuratóriumi elnök kiemelte, hogy a hidrogén előállításával, felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok alapjául szolgálhatnak egy Százhalombatta, Dunaújváros, Paks, Szekszárd térségével meghatározható úgynevezett hidrogén völgynek, amelynek komoly szerepe lehet a megújuló acélgyártásban, a zöldacél előállításában is. Dr. András István rektor beszédében hangsúlyozta, hogy a dunaújvárosi térségben egyre több vállalkozás települ, amelyek felső- és középfokú szintű munkaerőigény kielégítéséhez a Dunaújvárosi Egyetem és a kapcsolódó középiskolai képzések bázisául szolgálhatnak. Vigassy Csaba ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a MHTSZ nagy hangsúlyt fektet a hidrogén technológiához kapcsolódó közép és felsőfokú oktatás kialakítására, amelynek fontos állomása az egyetemekkel való együttműködések megerősítése. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában