Gyereknap

2024.06.13. 14:00

Kalandok és élmények a Szabó Magda Általános Iskolában

Június 11-én, kedden, a Dunaújvárosi Szabó Magda Általános Iskola egy különleges napot szervezett diákjai számára: a gyereknapot, amelyet a Diákönkormányzat (DÖK) szervezett.

Török Tímea

Az esős idő ellenére az esemény az épület falai között zajlott, ám a gyerekek lelkesedését és örömét ez mit sem csökkentette.

Fotó: Az iskola közösségi oldala

Az alsó tagozatosok számára az iskola különböző pontjain állomásokra bontott programokat kínáltak, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot. A kreatív lelkek gyöngyfűzésben vehettek részt, míg mások az ugrálóvárban tombolhattak. Nagy népszerűségnek örvendett a henna és tetoválás stand, valamint a rejtélyes szabadulószobák, ahol a csapatmunka és a logika segítségével oldhatták meg a feladatokat. A programok közül kiemelkedett a Vöröskereszt bemutatója, ahol a gyermekek megismerkedhettek a segítségnyújtás alapjaival, a sebkezeléssel és az újraélesztés technikáival.

Fotó: Az iskola közösségi oldala

Természetesen az édességek sem maradhattak el: kürtőskalács, fagylalt, limonádé várta az édesszájúakat. A meglepetés ajándékoknak a zsákbamacska vásárlásával örülhettek a gyerkőcök. Az MMK csapata a szabadulószobákkal, míg a Henna pingáló, a Duna Dog Center és a Gumibogyó Ugrálóvár mind hozzájárultak ahhoz, hogy felejthetetlen élményeket szerezzenek a gyermekek.

A nap fénypontja azonban az iskola új játszóterének ünnepélyes átadása volt. Az átadón a 2.a osztály kötélbemutatót tartott Kundra Lászlóné vezetésével, lenyűgözve a jelenlévőket. Az ünnepélyes szalagátvágáson Farkas Márta igazgató, valamint az iskola alapítványának elnöke vett részt, és köszönetet mondtak Deák Károlynak, a Dunabau 777 Kft. tulajdonosának, aki jelentős segítséget nyújtott a játszótér megvalósításában. Az intézmény hivatalos Facebook oldalán az iskola közössége köszönetét fejezte ki a gyereknapi programokban segítséget nyújtók mellett Flaskó Lajosnak a játszóteret előkészítő földmunkákért, Nagy Juditnak és a Betontrans Kft-nek a játszótér alapjáért, valamint Márton Zoltánnak és a Kemi Ker Kft-nek a szegélykövekért.

Fotó: Az iskola közösségi oldala

Eközben a felső tagozatos diákok sem maradtak élmények nélkül: az iskola alapítványának támogatásával a Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogattak, ahol felfedezték az állatok és növények világát, valamint ellátogattak a Hősök terére is.

Fotó: Az iskola közösségi oldala

Az idei gyereknap is bebizonyította, hogy a Szabó Magda Általános Iskola közössége számára nincsenek lehetetlenek, és a gyerekek mosolya minden erőfeszítést megér. A sokszínű programok –, amely Törő-Trautman Nikoletta tanárnőt és Szalavics Eszter tanítónőt érdeme volt elsősorban- hozzájárultak ahhoz, hogy ez a nap maradandó emlék maradjon minden résztvevő számára.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában