Bernátkúti objektum

2024.06.12. 10:00

Tizenhárom fogvatartott vizsgázott a számítógépes adatrögzítő képzés végén

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bernátkúti objektumában 13 fogvatartott részvételével zárult a napokban a számítógépes adatrögzítő képzés.

Molnár Emese

Forrás: BVOP

Mint azt a bv. vázolta, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum - Rudas Közgazdasági Technikum 120 órás képzésének vizsgáját a Dunaújvárosi Vizsgaközpont bonyolította le.

A március elején indult képzés zárásaként írásbeli- és gyakorlati feladatokat kellett végrehajtaniuk a résztvevőknek. Az összesen 180 perces vizsgán a fogvatartottak gépírási- és táblázatkezelési, valamint tartalom és dokumentum szerkesztési feladatokat végeztek.

Az önálló ügyintézés és az e-közigazgatásba való integrálódás alapfeltétele, hogy a szabadulást követően informatikai ismeretekkel is rendelkezzenek a fogvatartottak.  A képzés végére olyan gyakorlati ismeretek sajátítottak el, amelyek már elengedhetetlenek lesznek digitalizált világunkban.

 A tanúsítvány megszerzésének biztosításával a cél a társadalomba való reintegráció elősegítése. A Rudas iskola és a bv. intézet közötti együttműködés keretében a nyári szünetben további képzés indul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában