Bemutatkozott az új főigazgató

2024.07.16. 18:03

Átvette megbízását a kórház új főigazgatója

2024. július 15. napjával dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr munkáltatói jogkörében eljárva dr. Szilágyi Örsöt bízta meg a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet főigazgatói feladatainak ellátásával.

Fekete Györgyi

Fotó: SzZsE

Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár úr adta át a megbízási díszokiratot dr. Szilágyi Örs részére. Az ünnepélyes kinevezésre a kórház vezetői számára tartott állománygyűlés keretében került sor. A frissen kinevezett főigazgató ismertette célkitűzéseit, miszerint javítani szeretné a kórház megítélését a lakosság körében, és növelni szeretné a dolgozói elégedettséget, mindezt szabályszerű és transzparens működési keretek között. Jelmondata a „Mi betegünk!”, utalva ezzel a csapatmunka jelentőségére és a közös munkavégzés elengedhetetlen mivoltára.

Fotó: SsZsE

Mint az ismeretes, 2024. január 1-jétől dr. Kővágó Levente orvosigazgató látta el megbízottként a főigazgatói feladatokat. A kiírt pályázatra dr. Szilágyi Örs, a Szent Pantaleon Kórház stratégiai igazgatója nyújtotta be jelentkezését, melyet a Belügyminisztérium és az Országos Kórházi Főigazgatóság bírált el. A pályázati időszak lezárásával dr. Kővágó Levente visszatér orvosigazgatói és általános helyettesi feladataihoz, ezzel segítve továbbra is a kórházat és az újonnan kinevezett főigazgatót.

Dr. Szilágyi Örs 2016-ban végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, általános orvosként. Nemzetközileg elismert közgazdász menedzser, MBA mester diplomát szerzett 2019-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2021-ben aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsgát tett. 2024. májusában Egészségügyi menedzser MSc végzettséget szerzett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán.

Az Országos Onkológiai Intézet Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályán kezdte meg orvosi tevékenységét, majd dolgozott a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet Intenzív Terápiás részlegén és a Szent Rókus Kórház egynapos sebészetén is.

2020-ban, a koronavírus járvány idején érkezett kórházunk Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályára. 2022 májusától a betegellátás mellett a kórház stratégiai igazgatói feladatait is ellátta. Idén januártól szükség esetén helyettesítette a megbízott főigazgatót és folyamatosan részt vett a kórházat érintő döntések meghozatalában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában