Demo Day

2024.07.16. 09:00

Az egyetem oktatói képviselték a DUE-t

A Dunaújvárosi Egyetem oktatói idén is képviselték az intézményt a Demo Day-en – adta hírül a DUE honlapja.

Duol.hu

Forrás: DUE

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) oktatói 2024. július 9-én részt vettek Budapesten a Hungarian Startup University Program (HSUP) záróeseményén – a Demo Day-en. A HSUP célja, hogy az egyetemi hallgatókat felkészítse a startup ökoszisztémába való belépésre, illetve ösztönözze őket innovatív ötleteik megvalósítására. Az idei tanévben, a szabadon választható HSUP I-II. kurzus keretében, 178 projektcsapat alakult, közte 4 DUE csapattal. Közülük a legjobb 15 csapat mutatkozhatott be az idei budapesti Demo Day-en. A döntőbe jutott csapatok a projektjeik továbbfejlesztésére egyenként 3 millió forint ösztöndíjat kaptak.

2024 szeptemberétől elindul a HSUP Advanced programja, a doktori képzésben résztvevő hallgatók és posztdoktori kutatók számára, annak érdekében, hogy újszerű kutatási eredményeik vagy technológiai megoldásaik érvényesülhessenek a startupok közt is.

Ősztől új arculata lesz a HSUP-nak, innentől teljes egészében angol nyelven zajlik majd a program.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában