GINOP-pályázat

2024.07.16. 19:00

Igényelhetőek a munkaerőpiaci támogatások

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló GINOP_PLUSZ-3.1.1-23-2023-00001 „Pillér” projekt célja a munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése, az álláskeresők és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása, valamint a program célcsoportjába tartozók nyílt munkaerőpiacon való tartós integrációja. Ezt a célt a projekt személyre szabott segítségnyújtással kívánja elérni – áll a vármegyei kormányhivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Duol.hu

Fotó: Cseh Gábor

A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű projekt konzorciumvezetője a Nemzetgazdasági Minisztérium. A program lebonyolítása országos szinten mintegy 78,410 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatásként áll rendelkezésre. A sikeres megvalósításban a Fejér Vármegyei Kormányhivatal, mint konzorciumi partner vesz részt 2,522 milliárd forintos európai uniós támogatási összeggel.

A projekt megvalósulásának időtartama 2023. december 1.–2027. augusztus 31, helyszíne a vármegye területe. A támogatás iránti kérelmeket a vármegye 8 foglalkoztatási osztályán lehet benyújtani.

A célcsoport számára nyújtható programelemek:

· Foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások nyújtása

· A foglalkoztatást elősegítő szolgáltatás igénybevétele során felmerült utazási támogatás

· A foglalkoztatást elősegítő szolgáltatás alatti álláskeresést ösztönző juttatás

· Bértámogatás

· Lakhatási támogatás álláskereső részére

· Utazási támogatás álláskereső részére

· Foglalkoztatást elősegítő képzésben való részvétel támogatása (álláskeresést ösztönző juttatás formájában)

A fejlesztés eredményeként Fejér vármegyében 1 181 fő hátrányos és nem hátrányos helyzetű álláskereső elhelyezkedésének támogatására nyílik lehetőség.

A projektről bővebb információt a itt olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában