Két éves születésnap

2024.07.15. 11:27

Remény és kitartás: az Esőcseppekért Alapítvány ünnepe

Július 7-én ünnepelte második születésnapját az Esőcseppekért Alapítvány, amely két évvel ezelőtt alakult azzal a céllal, hogy sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek és családjaik életét segítse.

Fotó: amatőr

Az elmúlt két évben az alapítvány rendíthetetlenül dolgozott azért, hogy reményt és támogatást nyújtson azoknak, akik a legnagyobb szükségben vannak. Kostyák Eszter, az alapítvány elnöke, meghatóan beszélt az elmúlt időszak kihívásairól és sikereiről.

Kostyák Eszter
Fotó: Laczkó Izabella

Volt, mikor célba értünk, volt, mikor odébb tolták a szalagot. Voltak szituációk, amiktől elkeseredtünk, és voltak, melyektől újra erőre kaptunk. A kudarcoknál kicsit megpihentünk, hogy a lelkünk utolérjen minket. A sikereknél pedig mohó sebességbe kapcsoltunk. Van még mit tanulnunk. De itt vagyunk. S itt is maradunk. Hálásan gondolunk mindenkire, aki eddig támogatott minket. Maradjatok velünk, robogunk tovább

– mondta Eszter.

Az Esőcseppekért Alapítvány a közösségi összefogás, az önkéntesek áldozatos munkája és a támogatók nagylelkűsége révén érte el eredményeit. Minden egyes adomány, minden apró segítség egy újabb lépés volt afelé, hogy az SNI-s gyerekek és családjaik számára szebb jövőt biztosíthassanak. A kezdeti nehézségeken túllépve, ma már egy jól szervezett, elismert alapítványként működnek, és számos programot valósítottak meg, amelyek közvetlenül segítik a gyerekek fejlődését.

A jubileum alkalmából az alapítvány egy különleges eseményt szervez. 

Úgy gondoltuk, hogy ideje szülinapi partit rendezni alapítványunknak. Két éves fennállásunk évfordulója alkalmából szeretettel meghívunk mindenkit egy zenés-táncos mulatságra

– hívta fel a figyelmet Kostyák Eszter.

A jótékonysági bál augusztus 19-én lesz az előszállási művelődési házban, amelynek hangulatfelelőse Horváth Csaba lesz a Szamaras Zenekarból. Az est teljes bevételét a sajátos nevelési igényű gyermekek lóval asszisztált fejlesztésére fordítják, így minden egyes jegy megvásárlása közvetlen támogatást jelent. Az eseményen sütivásár, tombola, büfé, zene és tánc várja a vendégeket. A jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, így érdemes mielőbb biztosítani a helyet.

Az esemény szervezői köszönettel tartoznak Horváth-Pinke Katának a plakát elkészítéséért. Eszter arra biztat mindenkit, hogy jöjjön el, támogassa az alapítvány törekvéseit és élvezze a felejthetetlen estét. 

Gyertek! De most ne hozzátok a gyerekeket. Kérjük, hogy figyeljétek az alkalomból létrehozott Facebook eseményt, mert a bállal kapcsolatos információk itt frissülnek.

Az Esőcseppekért Alapítvány jótékonysági bálja nem csak egy szórakoztató esemény, hanem egy lehetőség arra, hogy közösségünk összefogjon és együttes erővel támogassa a sajátos nevelési igényű gyerekeket. Az alapítvány munkája példát mutat mindannyiunknak: a kitartás, az elkötelezettség és az együttérzés ereje képes változást hozni. Ünnepeljük együtt ezt a különleges évfordulót, és tegyünk közösen a jövő generációkért!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában