Uniduna

2024.07.26. 09:00

Soha nem látott magas felvételi pontszámok a DunaUjvárosi Egyetemen

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Markánsan emelkedtek a bejutáshoz szükseges ponthatárok az allamilag tamogatott képzéseken. 

Az elmúlt evekhez hasonlóan továbbra is nagy nepszerűsegnek örvendett a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) a felvetelizők köreben. A 2024-es általános felveteli eljárás során több, mint 1000 hallgato nyert felvetelt az intezmenybe. A most szeptemberben kezdő hallgatokkal együtt mar közel 3500 diák kezdi meg tanulmányait az egyetem falain belül, amely meg nőni fog a pótfelveteli eljárás során felvettekkel. 

Dr. András István rektor hangsulyozta, hogy a DUE számára kiemelten fontos a műszaki kepzesi terület. Az anyagmernök es gepeszmernök kepzeseket az idei pontszámok jelentős emelkedese mellett is több mint 200 hallgato választotta. 

Rektor úr kiemelte, hogy a kuratóriumi döntessel összhangban iden 1064 fővel nő az egyetem letszáma. 

Az általános felveteli eljárásban a tavalyi evhez kepest markánsan megemeltük a bejutáshoz szükseges ponthatárokat az allamilag tamogatott kepzesek eseteben. Az idei evben több olyan szak is van, ahol 400 pont felett volt az atlagpontszam: ilyen peldául a gazdalkodasi es menedzsment (nappali 411; levelező 462) es a kommunikáció es mediatudomány (levelező 495). Különösen szívmelengető számomra, hogy a gepeszmernöki alapkepzes eseten is több, mint 100 ponttal nőtt (levelező 436) az atlagpontszam a tavalyi evhez kepest.

A DUE nagy figyelmet fordít a hallgatoi lemorzsolódás csökkentesere is. 

A pontszám emelkedese mellett továbbra is sok hallgatot veszünk fel. Ez egy üj korszak az egyetemünk eleteben, hiszen egyre jobb kepessegű diákokat oktathatunk. Magas színvonalü oktatas feltetele egyetemünkön biztosított, jól felkeszült oktatói gardaval es korszerű laborokkal rendelkezünk. Az elmült evekben ide jelentkező hallgatoktol azt a visszajelzest kaptuk, hogy a Dunaüjvárosi Egyetemen megszerzett diplomának az erteke piackepes, a vegzősök könnyen el tudnak helyezkedni az orszag határain belül es kívül egyaránt.

– tette hozzá Dr. András István rektor. 
Rektor úr nyomatékosította, hogy a DUE regionalis szerepe jelentős, hiszen az itt vegzettek közel 80% a regioban marad dolgozni és alapít családot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában