Aktív képzési program

2024.07.18. 07:00

Szakmai nyári iskolát indít a LIBERTY Dunaújváros

A LIBERTY Dunaújváros megnyitja szakmai nyári iskoláját, melynek célja, hogy több fiatalt ösztönözzön a magyar acéliparhoz való csatlakozásra. Az augusztus végéig tartó aktív képzési program keretében 15 Dunaújváros környéki tehetséges hallgató kap lehetőséget arra, hogy az acélgyártás különböző területein egy-egy szakmai mentor segítségével fejlessze tudását.

Duol.hu

Forrás: LIBERTY Dunaújváros

A LIBERTY Dunaújváros nyári iskolája során a helyi felsőoktatásban részt vevő hallgatók iparági szakértőktől és tapasztalt szakemberektől tanulhatnak, konkrét projekteken dolgozhatnak, és aktívan részt vehetnek egy vezető acélipari vállalat operatív tevékenységeiben. A programot korábban már a LIBERTY Steel Group több európai gyárában is sikeresen bevezették.

A LIBERTY innovatív eszközökkel támogatja az ipar dekarbonizációs jövőjét, amelyek segítenek a fiatalabb generációk karrierterveinek megvalósításában az acélgyártás terén (például kohászatban vagy hengerlésben) és a kapcsolódó (például karbantartás, laboratórium vagy informatika) területeken. A négyalkalmas szakmai program lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy feladatokon és projekteken keresztül megismerjék a vas- és acélgyártást, valamint fejlesszék a munkaerőpiacon fontos készségeiket. A résztvevőknek augusztus végéig egy választott témáról projektmunkát is kell írniuk.

Az ünnepélyes megnyitón, melyen a hallgatók és a mentorok is részt vettek, felszólalt Rahul Yenurkar, a LIBERTY Dunaújváros ügyvezető igazgatója, aki motiváló beszédében az inspirációra és a partnerségre is kitért: „A programban részt vevő diákok már több magabiztos lépést tettek a sikeres karrier felé egy olyan iparágban, amely keményen dolgozik a dekarbonizáción. Különösen örülök az ehhez hasonló eseményeknek, hiszen eltökélt fiatalokkal szemben állhatok. Meggyőződésem, hogy minden emberi kapcsolatban fontos az egymás megértésére, támogatására való törekvés. Fontos, hogy munkánkban proaktívan cselekedjünk, és mindig tartsuk szem előtt a végeredményt, hiszen ez segít minket abban, hogy céljainkat hatékonyabban érjük el.” Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy a LIBERTY Dunaújváros mentoraival és a program szervezőivel közösen azon dolgoznak, hogy a hallgatók a megszerzett ismereteket alkalmazni tudják, és az acéliparban folytathassák pályafutásukat — olvasható a sajtóközleményben.

Dr. Móger Róbert HR és kormányzati kapcsolatok igazgató a program szakmaiságát emelte ki: „E program célja, hogy a diákok valós szakmai feladatok révén ismerjék meg a folyamatbeli problémákat és azok megoldásait. Szakértő kollégáimmal közösen készülhetnek az új, környezetbarát technológiájú zöldacél-gyártás bevezetésére, és építhetnek megbízható szakmai kapcsolatokat is.” Az igazgató külön köszönetet mondott a programban résztvevő mentoroknak is.

A hallgatók betekintést nyerhettek a készülő ívkemencés technológiába, illetve az acélgyártás és a karbonsemlegesség kapcsolatába. Portász Attila technológiai főosztályvezető előadásában elmondta: „A teljesen újrahasznosítható acél a modern civilizáció alapja. Fontos és környezetbarát technológiai fejlesztést kezdhetünk: elektrokemencét építünk, amely fajlagosan kevesebb energiát használ, és jelentősen kevesebb CO2-t bocsát ki, mindez összhangban áll a LIBERTY Steel Group 2030-as karbonsemlegességi céljaival. A tervezett beruházás Magyarország szén-dioxid-kibocsátását akár 5%-kal csökkentheti, mely jelentős előnyökkel jár mindannyiunk számára .

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában