Felvételizők estéje

2024.07.25. 09:00

2024 szeptemberében több mint 1000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Dunaújvárosi Egyetemen

Molnár Emese

Fotó: MW-archív

 Több, mint százhúszezer jelentkező várta izgatottan a július 24., szerda estét, ekkor hirdették ki a felsőoktatási intézmények felvételi ponthatárait. Tíz helyszínen is tartottak Pont Ott Partit, ahol barátaikkal vagy éppen leendő hallgatótársaikkal együtt élhették át ezeket a pillanatokat. 

Jelentősen nőttek a ponthatárok a Dunaújvárosi Egyetemen

2024 szeptemberében több mint 1000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE).

Az idei évben közel 121 ezer fő jelentkezett Magyarországon felsőoktatási intézménybe.

A DUE a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának döntésével összhangban 1064 új hallgatót vesz fel 2024-ben az általános felvételi keretein belül.

Az idei jelentkezési átlagpontszámokról összességében elmondható, hogy jelentősen nőttek az elmúlt évekhez képest – lényegesen nagyobb pontszámokkal lehetett bekerülni az egyetemünkre, négy képzésre is az átlagpontszám 400 felett volt.

A DUE a jelentkezők körében évről évre népszerű, örülünk, hogy az idei évben is ilyen nagy számban szavaztak nekünk bizalmat.

Azok számára, akik nem kerültek be valamely képzésre, vagy nem adtak le jelentkezést idén februárban, lehetőség nyílik pótfelvételi jelentkezésre az augusztusi hónapban.

A legtöbb pontszám a kommunikáció- és médiatudomány államilag támogatott levelezős képzéséhez kellett, itt 470 a ponthatár. Aztán a gazdálkodási és menedzsment államilag támogatott levelezős képzéshez kellett a második legtöbb pontszám, 437. Ugyanezek szak államilag támogatott nappalis képzéséhez 373 pont a bejutási minimum. 373 pont kellett a gépészmérnöki állami-levelezős szakra is. A levelezős szakoktatói képzéseknél is magas volt a léc, az államilag támogatott helyekre 392, míg a költségtérítésesre 376.

Forrás: Dunaújvárosi Egyetem

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában