Iskolakezdés előtt

2024.07.29. 09:00

Tanszerfelajánlásokat várnak az előszállási családsegítők

Körmendi Erzsébet

Illusztráció

Fotó: Molnár Péter / HBN

Az Előszállási Család-és Gyermekjóléti Szolgálat újra szeretne segíteni azoknak az iskolás korú gyermeket nevelő családoknak, amelyek nem tudják – vagy csak nagyon nehezen – megoldani a gyerkőc beiskolázását! Használt, de jó állapotban lévő (vagy új, de feleslegessé vált) tanszereket gyűjtenek. A gyermekekkel és kisgyermekes családokkal foglalkozó szakemberek ugyanis érzékelik – látják és tudják –, hogy sokaknak jelent gondot az iskolakezdés, nem futja a pénzükből minden felszerelésre. 

Még csak a felénél járunk a nyárnak, és máris a szeptemberi iskolakezdés a téma?

–mondhatják! Igen. És bízunk benne, hogy nincs késő a jelzéshez, még nem szanálták ki azokat a holmikat, amelyek már nem kellenek. Ajánlják fel jó célra a gyermekül által már megunt (vagy kinőtt) iskolatáskát, tolltartót, ha tudják, hogy szeptemberre újat vesznek majd. Illetve az ünneplő ruhát, ha már a múlt tanévzárón is éppen csak jó volt a gyermekükre.

Az iskolakezdés komoly megterhelést okoz a családoknak, ezért kérik az Előszállási Család-és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai: aki teheti támogassa Előszállás gyermekeit!

Szeretettel fogadnak új, illetve használt, de jó állapotú:

– iskolatáskát, tolltartót, tornazsákot

– füzeteket minden korosztálynak

– ceruzákat, tollakat, radírt, színes ceruzákat

– vonalzókat, hegyezőket

– uzsonnás dobozokat, kulacsokat

– ünneplő ruhát, inget, alkalmi és tornacipőket.

A felajánlásokat várják folyamatosan már tanév végétől a nyár folyamán a Család-és Gyermekjóléti Szolgálatnál bármikor (de kérik, indulás előtt telefonon egyeztessenek), illetve hétfő, szerda, péntek ügyfélfogadási időben. Előszállás, Balatoni út 37. Telefonszámok: Varga-Gyenge Ibolya 30/313-0504, Lajkó Ernesztina 30/313-0527

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában