Szavazzanak rá!

2024.08.18. 19:00

A Cimborafa is bejutott az Év fája verseny döntőjébe

Körmendi Erzsébet

Cimborafa a József Attila Könyvtárnál

Fotó: amatőr

Az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 9 fát juttatott az Év Fája verseny döntőjébe.

A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja volt a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára.

Az Év Fáját a közönség választja meg online szavazás révén, amely idén is

 július 1-én indul és szeptember 30-án éjfélkor zárul.


A “Hős Fa” címet a zsűri osztja ki, és különdíjat kap minden évben az Országos Erdészeti Egyesület által választott jelölt is. A döntősökről részletes információ az evfaja.okotars.hu/dontosfak oldalon található, és itt lesz lehetőség a szavazatok leadására is 2024. július 1-től. 

Az izgalmak fokozása végett a szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz. A végeredményt október első felében tartandó díjátadón teszi közzé az Ökotárs Alapítvány.
 

A döntősök között van a Cimborafa is.

 2003-ban alakult meg a dunaújvárosi Cimbora klub, majd húsz évvel ezelőtt, 2004-ben ültette el a fát a közösség a József Attila Könyvtár előtt lévő parkba. Azóta Rácalmáson is létrejött a Rácalmási Cimbora Klub, ezért aki nagyra becsüli a cimborák tevékenységét, és szeretné ha a dunaújvárosi Cimborafa nyerne - lakjon akár Dunaújvárosban, Rácalmáson vagy bármely más környező településen -,  szavazatával támogassa a fát a versenyben!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában