Elismerés

2024.08.26. 17:00

A főorvos tudományos kutatásban is részt vállal

Tudományos elismerésben részesült kórházunk egyik orvosa: dr. Sallai Péter

Fekete Györgyi

Mindig jól esik beszámolni arról, hogy városunkban gyógyítással foglalkozó szakemberei a gyógyítás mellett még tudományos kutatás területén is jeleskednek.  

Dr. Sallai Péter a gyógyítás mellett tudományos kutatómunkát is végez

Egy ilyen eredményről olvashattunk a  Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet közösségi oldalán. A kórház traumatológiai osztályának egyik főorvosa, Dr. Sallai Péter a betegágy melletti gyógyítást kiegészítve a kutatás területén is jelentős szerepet vállal.  Az Európai Kézsebészeti Társaság (FESSH) 2024. évi Kongresszusán, melyet idén Rotterdamban rendeztek meg, egy olyan téma is bemutatásra került Dr. Hetthéssy Judit, a Kézklinika vezetőjének előadásában, melynek kutatásában a főorvos is aktívan részt vett Dr. Hergár Luca kolléganőjével együttműködve.

 A kéztőalagút szindróma és a pattanó ujj közötti összefüggés vizsgálatából egy előadás és egy poszter készült, melyek egyaránt nagy sikert arattak szakmai berkeken belül. Ráadásul miszerint a 2025. évi, az ASSH (American Society for Surgery of the Hand) és az AAHS (American Association for Hand Surgery) által megrendezésre kerülő washingtoni IFSSH és IFSHT Triennálé Kongresszuson is képviselheti magát a kutatási eredménnyel Magyarország, melyre legalább 10 éve nem volt példa.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában