Szeptember 5-ig lehet jelentkezni

2024.08.25. 19:00

A Széchenyiben és a Dunaferrben lesz az őszi érettségi

Elindult a jelentkezés a 2024/2025-ös tanév őszi vizsgaidőszakára- adta hírül az Oktatási Hivatal.

Molnár Emese

A most érettségire készülők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát tehetnek, közép és emelt szinten egyaránt.

Mint az az Oktatási Hivatal tájékoztatójából kiderül, a területileg illetékes kormányhivatalokban, illetve a vizsgát szervező és lebonyolító középiskolákban lehet jelentkezni az őszi érettségire, a megadott jelentkezési lap kitöltésével. Ezt a formanyomtatványt elektronikus úton is beszerezhetjük (az előbb említett intézményeknél, az Oktatási Hivatal honlapjáról), amelyet postai úton tértivevényes küldeményként is eljuttathatunk a kormányhivatalhoz. Illetve, lehetőség van elektronikus jelentkezésre az Ügyfélkapun keresztül. A határidő nagyon fontos, szeptember 5-ig fogadják a jelentkezéseket (a lejárta után már nincs mód idén ősszel érettségizni).

Az érettségi vizsga ingyenes a tanulói jogviszony ideje alatt (az érettségi bizonyítvány megszerzéséig). Térítésmentes a tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és a pótló vizsgája is.

Dunaújvárosban két kijelölt középiskola van, amely fogadja a jelentkezéseket, illetve ahol majd a vizsgákat is lebonyolítják: az egyik a Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola, a másik pedig a Széchenyi István Gimnázium.

Az őszi érettségi vizsgákat októberben és novemberben tartják. Először a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárgyból tehetnek vizsgát a jelentkezők, ez október 11-én lesz. Aztán a magyar nyelv és irodalom, valamint a földrajz következik október 14-én. Másnap a matematika, a latin és a héber nyelv van soron, aztán pedig a történelem. Az őszi érettségi írásbeli szakasza október 25-én zárul a fizikával és az ének-zenével. Az emelt szintű szóbeli vizsgákat november 7-11. között, míg a középszintű szóbeliket november 18-22. között bonyolítják le.

További részletek az Oktatási Hivatal honlapján találhatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában