Speciális cél

2024.08.27. 11:55

Az Esőcseppekért Alapítvány Jótékonysági bált rendezett

Az alapítvány működésével az autista, sajátos nevelési igényű gyermekeknek, felnőtteknek és családjaiknak kíván segítséget nyújtani. Ez alkalommal egy speciális célt tűztek ki maguk elé.

Balogh Tamás

A venyimiek

Fotó: Balogh Tamás

A szervezet a második születésnapja alkalmából jótékonysági bált rendezett, melynek teljes bevételét a sajátos nevelési igényű gyermekek lóval asszisztált fejlesztésére fordítják. A báli forgatag előtt beszélgettünk Kostyák Eszterrel az Alapítvány kuratóriumának elnökével a gyülekező vendégeket befogadó előszállási Művelődési házban.

Balról: Müller Zsanett, Kiss Gáborné, Marodáné Turai Frida és Kostyák Eszter a szívügyüknek tekintették a célt és a rendezvényt
Fotó: Balogh Tamás

– Azért jöttünk össze, hogy hozzájáruljunk az SNI-s gyerekek lóval asszisztált fejlődéséhez. Az esténk a Czuppon Péter vezette Nagyvenyimi Néptánc Egyesület nagy sikerű műsorával kezdődött. Másik közönség kedvenc programnak a tombola ígérkezett, ahol komoly nyeremények vártak a résztvevőkre. Nagy segítségünk voltak a támogatóink, közöttük az Előszállási Bisztró és Horváth Csaba, aki a Szamaras zenekar színeiben, de ezúttal szólóban szórakoztatta és táncoltatta a közönséget.

A nyeremények
Fotó: Balogh Tamás

A tervekről

– Az Esőcseppekért Alapítvány dunaújvárosi székhelyű, de a lovas fejlesztéseket Nagykarácsonyban kívánjuk elvégezni. Az evvel foglalkozó gyógypedagógusnak. Müller Zsanettnak két erre alkalmas lova van és mi az általa nyújtott minél több foglalkozásra szeretnénk befizetni a rászoruló gyermekeket. Mivel érintett szülő vagyok, megtapasztaltam és hiszek ennek a módszernek az eredményességében. A gyermek és a ló már a harmadik találkozónál összekapcsolódik egymással. Ezzel a jótékony hatással a gyermek önkontrollját erősíti. A heti egy alkalommal történő foglalkozás lenne az ideális a számukra. Nekünk most az iskolaalapítás mellett az a célunk, hogy minél több rászoruló gyermek eljusson az ilyen fejlesztésekre. Amennyiben a közeljövőben közhasznú lesz az alapítványunk, akkor a befolyt összegeket erre szeretnénk fordítani.

A vendégek
Fotó: Balogh Tamás

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában