Segítsen, ha tud

2024.08.31. 18:00

Felújításra vár a kisapostagi harangláb – közösségi összefogásra van szükség

Kisapostag közössége összefog, hogy megmentse a több mint 100 éves haranglábat. A Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia és Kisapostag Község Önkormányzata felhívást tett közzé, hogy a település lakói és vállalkozásai segítsenek a történelmi építmény felújításában.

Duol.hu

Fotó: Kállai Fálix

A kisapostagi harangláb nem csupán egy régi építmény, hanem a közösség számára jelentős kulturális és történelmi értékkel bír. Több mint egy évszázada áll a falu szívében, és tanúja volt generációk életének. A harangszó évtizedeken át kísérte a helyiek mindennapjait, jelezte az örömöt, a bánatot, és a veszély közeledtét is.

Az építmény állapota mostanra jelentősen romlott, és sürgős beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy megőrizzék a jövő generációi számára. A felújítási munkálatok során meg kell erősíteni az alapokat, felújítani a faszerkezeteket és a tetőszerkezetet is.

A felhívás célja, hogy összefogásra ösztönözze a közösséget: a lakosok és a helyi vállalkozások támogatása kulcsfontosságú a felújítás sikeréhez. A szervezők bíznak abban, hogy a település lakói és a helyi vállalkozások nagyvonalúan hozzájárulnak ehhez a nemes célhoz, hogy a harangláb újra régi fényében tündökölhessen, és továbbra is szimbolizálja Kisapostag gazdag történelmét.

Létrehoztak egy számlát, amire várják a nagylelkű adományaikat.
Kedvezményezett: Dunaújváros Római Katolikus Plébánia 
számlaszám: 10700134-47168107-51100005
A megjegyzés rovatba kérjük írják bele: Kisapostagi harangláb felújítása


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában