Piaci körkép

2024.08.24. 10:00

Gyümölcsdömping

Gyümölcsdömping volt tegnap a dunaújvárosi piacon.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az ember csak kapkodta a fejét, hiszen  mind a mennyiségben,  mind a minőségben remek volt a kínálat. Talán az őszibarack uralta a piacot. Volt kicsi és nagy, sárga belű, fehér húsú (gyerekkorom kedvence, a húsával, az ízével semmi gond, de az illata nem idézi a gyerekkoromat). Az árakról: hatalmas különbségeket tapasztalhattunk, 690-től 1500 forintért kínáltak egy-egy kilót.

Fotó: Laczkó Izabella

Szilvából is rengeteg volt 500 és 800 forint között vásárolhattunk egy kilót. Egyre több helyen  láthattunk a magyar szőlőt, itt is nagy volt a szórás az árak között. Kaphattunk 900 forintért, de 2000-ért is egy kiló csemegeszőlőt.
A végére hagytuk a két klasszikust a körtét és az almát. Az almát 450-től 600 forintig vásárolhattunk, és ami érdekes tapasztalás volt, a körte, ami sokkal drágább szokott lenn az almától, ezúttal nem  volt vészes árban,  már 600 forintért is vehettünk egy kilogrammot.
Vagyis a tapasztalás az, lehet a gyümölcsből sütni főzni, sőt, azon is gondolkodhatunk, mit teszünk el télire. 

Fotó: Laczkó Izabella


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában