A közösség nagy napja

2024.08.24. 20:00

Kitüntetések és elismerések a kulcsi augusztus 20-i ünnepségen

Az augusztus 20-i ünnepség mindig különleges alkalom Kulcson, de az idei év eseményei minden bizonnyal sokáig emlékezetesek maradnak. A község lakói együtt ünnepeltek az államalapítás emléknapján, ahol a hagyományok szerint azokat a személyeket köszöntötték, akik kiemelkedő munkájukkal és elkötelezettségükkel gazdagították településüket.

Török Tímea

Fotó: LI

Az ünnep fénypontját a kitüntetések átadása jelentette, amely során két Kulcsért Díjat és egy díszpolgári címet adtak át.

Jobb Gyula – Kulcs új díszpolgára

A település új díszpolgára, Jobb Gyula, a közösségért végzett fáradhatatlan munkája és elkötelezettsége miatt kapta meg ezt a rangos elismerést. Oberrecht Tamás önkormányzati képviselő méltatásában úgy fogalmazott, hogy Jobb Gyula nem csak polgármesterként, hanem emberként is mélyen beágyazódott Kulcs életébe. Jobb Gyula, aki Rácalmáson töltötte gyermekkora éveit, már fiatalon szoros kapcsolatot alakított ki a térséggel és annak meghatározó folyójával, a Dunával. Ez a kötődés tovább erősödött, amikor Kulcsra költözött, és megalapozta a közösség iránti elkötelezettségét.

Polgármesterként eltöltött évtizede során Jobb Gyula sokat tett a település fejlődéséért. Az általa vezetett közösség soha nem látott mértékű fejlődésen ment keresztül, hiszen mindig arra törekedett, hogy Kulcs lakói számára a legjobb megoldásokat találja meg. Nemcsak a település infrastrukturális fejlődését segítette elő, hanem a közösségi élet fellendítésében is fontos szerepet játszott. Fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy Kulcs olyan hely legyen, ahol jó élni, és ahol a jövő generációi is biztonságban és boldogságban nőhetnek fel.

Kulcsért Díj – Kiemelkedő közösségi munkáért

Az ünnepség keretében Nemesné Csepecz Katalin vehette át a Kulcsért Díjat, amelyet a községi önkormányzat munkaügyi főelőadójaként végzett kiemelkedő és maradandó értékű tevékenységéért ítéltek neki. Katalin munkáját mindig a közösség iránti felelősség és odaadás vezérelte, ami nélkülözhetetlen volt a település működésének mindennapi folyamataiban. Kitartása és precíz munkája révén hozzájárult Kulcs fejlődéséhez, és munkássága példaértékű a jövő nemzedékei számára is.

Ugyanezen díjat ítélték oda Csikai Zsuzsannának is. Zsuzsanna születése óta kulcsi lakos, és hosszú évtizedek óta aktívan részt vesz a közösségi életben, már tinédzser korától kezdődően. Részt vett a Kulcsi Néptáncegyüttes tevékenységében és számos civil szervezet munkájában, amelyeket lelkesedéssel és elkötelezettséggel végzett. Zsuzsanna markáns szereplője volt a Carpe Diem Alapítványnak és az SM Klubnak, valamint aktívan részt vett a helyi Vöröskeresztes Alapszervezetés a Kulcsi Polgárőr Egyesület munkájában is, így igazán megérdemli ezt a megtisztelő kitüntetést.

Az augusztus 20-i ünnepség nem csupán az államalapítás ünnepe volt, hanem egyben azoknak az embereknek az elismerése is, akik szívvel-lélekkel dolgoztak Kulcsért. Az ilyen események emlékeztetnek bennünket arra, hogy a közösség ereje az egyének áldozatos munkájában rejlik. Kulcs lakói büszkék lehetnek arra, hogy olyan emberek élnek közöttük, akik nap mint nap tesznek a település fejlődéséért és jobbá tételéért.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában