Változatos és szórakoztató

2024.08.11. 20:00

Óriás buli volt Baracson a Falunap, sztárfellépőkkel!

Ennyi jókedvű, vidám embert már régen láttunk a faluban. Baracs hagyományos falunapi rendezvényén csak az nem érezte jól magát, aki nem akarta. Színes, változatos programokkal készültek a szervezők, hogy mindenki megtalálhassa magának a legjobb szórakozási lehetőséget. Így a vigasság után bátran megállapíthatjuk az idei Falunap is remekül sikerült!

Horváth László

Fotók: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Pénteken Baracs vezér szobránál emlékeztek a névadóra

Augusztus 9-én, pénteken 18 órakor a Ligetben Baracs vezér szobrának megkoszorúzásával indultak a programok. Elsőnek a Baracsi Vadalmafa Dalkör műsorát hallhattuk. A dallamok után Várai Róbert Baracs polgármesterének ünnepi köszöntőjében elhangzott, kilencedik alkalommal emlékeznek a település névadójára. Továbbá hallhattunk a község történelmi kialakulásáról, az itt élők mindennapjairól, a mai világ embereinek küzdelmeiről. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga Gábor a térség országgyűlési képviselője, aki beszédében a magyar identitást, a szülőföldhöz való kötődést emelte ki. Példának felhozva a dalkör által megszólaltatott gyönyörű dalokat. A péntek este záró műsoraként a Made in Hungaria Musical előadás szórakoztatta a közönséget.

Az idén is sokan vettek részt a hagyományos Baracsi Falunapon

Augusztus 10-én, szombaton 13 órakor a Baracs ÖTE és Mezőfalva ÖTE közös rendezésében a habpartival folytatódott a falunap. Őket Pintácsi Viki és az Alma Együttes műsora követte. Hangulatfokozónak ezután Bódi Guszti és Bódi Margó énekelt, majd a Baracsi Kiscsipás Néptáncegyüttes és a Baracsi Vadalmafa Dalkör produkciójának tapsolhattunk. 

Kicsik és nagyok egyformán jól szórakoztak a programokon

18 órakor ünnepi pillanatokat élhettünk át. Várai Róbert Baracs polgármestere köszöntötte a falunap résztvevőit, köztük Baracs testvértelepülése Szentegyháza küldöttségét. 

A falunap ezúttal is jó alkalmat teremtett a közösségi megbecsülést jelképező kitüntetések átadására.

Számos díjat és elismerést adtak át a Baracsi Falunap alkalmából 

Az idén  „Baracs Községért” kitüntető címet vehetett át Matlag Ferenc, Ujvári Csilla és Kiss Péter. Az „Év Tűzoltója” díjat Novoth László, Az „Év Polgárőre” díjat Právics Ádám érdemelte ki. A „Virágos Baracsért” díjat Bálint Mihály, Haszonné Nagy Edit, Hortyi Lászlóné, Horváthné Gazics Éva, Kovács Lászlóné, Martin Konrádné, Sörös Bernadett, Horváth Albert, Zsebeházi Pinke Adél vehette át. A díjátadót követően ismét a színpadi eseményeken volt a sor. 

Nagy siker volt Charlie fellépése is

Óriási tömeg előtt a Charlie Band műsorát hallhattuk, láthattuk. 

Végül 22.30-kor tűzijáték koronázta meg a baracsiak 2024-es falunapi vigasságát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában