Bejelentések

2024.09.16. 06:57

A DFVE új vezetőedzője BL-csapattól érkezett

Bemutatták az előző szezon végén távozó vezetőedző, Vad Lajos utódját. A DFVE felnőtt női csapatánál a munkát az orosz Maxim Kordonskiy vette át, aki a a BL-ben szereplő francia Mulhouse-tól érkezett. Segítője a klub korábbi játékosa, Brezovszki Gerda lett, és a keretben is történt erősítés, a görög Effrosyni Katsimpri személyében.

Gallai Péter

Az új játékos, a görög Effrosyni Katsimpri (balra), illetve a vezetőedző Maxim Kordonskiy és segítője Brezovszki Gerda

Fotó: Ihász Martin

A hivatalos bejelentések előtt ünnepi pillanatok voltak pénteken este az uszodában, ugyanis a DFVE vízilabda klubja részéről az új elnök, Kiss Tibor, valamint Nagy Attila elnökségi tag köszöntötte a klub párizsi olimpián szerepelt játékosait – Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine –, illetve Kardos Krisztina kapusedzőt, illetve a dunaújvárosi társ szövetségi kapitányt, Mihók Attilát. Utánuk az önkormányzat nevében Barta Endre alpolgármester és Motyovszki Mátyás képviselő tette ezt meg.

Kiss Tibor, a DFVE elnöke köszönt
Fotó: Ihász Martin

Ezután bemutatkozott a sajtó képviselőinek a DFVE új vezetőedzője, Maxim Kordonskiy, aki a távozó Vad Lajos helyett vette át a felnőtt együttes irányítását. 

Számára nem ismeretlen a magyar és a dunaújvárosi póló, ugyanis korábban a Kirishi, majd legutóbb idén tavasszal a francia Mulhouse edzőjeként játszott a Bajnokok Ligájában a DFVE ellen (Az újvárosi csapat legyőzte őket). Korábban több éven át dolgozott Oroszországban klubcsapatoknál és korosztályos válogatottaknál, aztán Egyiptomban és Izraelben is vállalt munkát.

– Most pedig itt vagyok Dunaújvárosban, éhesen a sikerekre, nagy öröm volt számomra ez a felkérés. 

Büszke vagyok, hogy a DFVE tagja lehetek és a csapattal együtt csinálhatjuk meg a terveinket. Szeretem összehasonlítani a vízilabdát a színházzal, ez is egy művészet, a főszereplőkkel a medencében, akik a nézőknek játszanak.

– Szeretném, ha csapatom modern pólót játszana, megspékelve némi újdonsággal. Úgy gondolom,  ilyen nagyszerű és tehetséges játékosokkal, mint itt, különlegeset tudunk alkotni, szeretnénk szép és jó játékot mutatni. Persze, ehhez még idő kell, és a keret sem volt teljes, de a stábunkkal meg fogunk tenni mindent a sikerek érdekében,  hogy a maximumot hozzuk ki a magyar bajnokságban és kupában, valamint az európai porondon. Azonban még csak munka elején vagyunk – fogalmazott.

Maxim Kordonskiy
Fotó: Ihász Martin

Az orosz szakvezető segítője a DFVE korábbi játékosa, Brezovszki Gerda lett, aki befejeze aktív pályafutását, s az előző évékben a játék mellett már edzősködött is az utánpótlásban a III. Kerületnél.

– Itt nőttem fel Dunaújvárosban, természetesen jó hazatérni. Még tavasszal keresett meg Mihók Attila a lehetőséggel, ami nagy lépés számomra. 

Óriási megtiszteltetés és büszkeség ott dolgozni, ahol felnőttem.

– Az biztos, a közeg nem ismeretlen számomra, illetve a játékosok sem – fogalmazott.

Kiemelte, az új vezetőedző sok helyen megfordult a világban, nagyon sok részét látta a vízilabdának és ezt a pluszt igyekszik behozni ide is. Megjegyezte azt is, könnyű vele a közös munka. 

– Ő határozza meg, hogy ki melyik részét tartja az edzésnek, milyen feladatokkal, de van, hogy előtte megbeszéljük és szabad kezet kapok. 

A véleményemet is kikéri, ez nagyon új nekem, hiszen az utánpótlásban egyedül voltam.

– Másodedző egy felnőtt csapatnál telesen már feladatkör, amit nem is szeretnék túllépni. Ám Maxim ebben segít és tanít, amiért hálás vagyok neki – mondta.

Brezovszki Gerda
Fotó: Ihász Martin

Az előző szezonban a BL-ben szerepelt Ethnikos Pireus csapatától érkezett a 23 éves Effrosyni Katsimpri, akinek a DFVE második külföldi csapata.

 – A magyar vízilabda az egyik legjobb a világon, ez pedig egy nagy múltú klub, szeretnék részese lenni a sikereinek, a maximumot megtenni ennek érdekében. Illetve ez egy kiváló fejlődési lehetőség is a számomra. 

A szakmai stáb (közülük hiányzik Kovács József) és a csapat, tőlük hiányzik a sérült Szabó Nikolett, illetve  az U18-as vb-n szereplő Kardos testvérek
Fotó: Ihasz Martin

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában