Figyelj Rá(n)k!

2024.09.13. 16:35

A mellrák elleni küzdelem napja városunkban: október 12.

Dunaújváros ismét összefog egy fontos ügyért: a „Figyelj Rá(n)k!” elnevezésű rendezvénnyel a mellrák elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet a Jót szívből, Dunaújvárosért civil szervezet.

Török Tímea
A szervezőcsapat (képünkön) szeptember 13-án találkozott, hogy egyeztessen és bejárja a rendezvény helyszínét
Fotó: Laczkó Izabella

Az esemény a Városháza C szárnyában rendezi meg, ahol ingyenes szűrések, szakmai előadások, interaktív beszélgetések és kulturális programok is várják az érdeklődőket.

Fontos üzenet és támogató közösség a mellrák elleni küzdelemben

A mellrák elleni küzdelem kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a korai felismerés életet menthet. Az esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a megelőzés fontosságára, a szűrések rendszeres elvégzésére, és segítséget nyújtson azoknak, akik már szembesültek a betegséggel. 

Ha csak egy anyukán, családanyán vagy kislányon tudunk segíteni, már megérte a küzdele

 – nyilatkozta Petrás Gábor, a szervező csapat vezetője.

Petrás Gábor (a szervező csapat gyűrűjében) szerint: „Ha csak egy anyukán, családanyán vagy kislányon tudunk segíteni, már megérte a küzdelem” 
Fotó: Laczkó Izabella

A programot támogatják: Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, dr. Molnár Szilárd hivatalvezető, és dr. Szilágyi Örs, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, aki a rendezvény fővédnöke. Az esemény műsorvezetője a neves énekes-dalszerző, Kollányi Zsuzsi lesz, aki elmondta, mennyire fontosnak tartja, hogy figyeljünk testi és mentális egészségünkre.

Változatos programok lesznek október 12-én

A rendezvény változatos programokat kínál 10 óra 30 perctől. A szakmai előadásokon keresztül az érdeklődők mélyebb ismereteket szerezhetnek a betegségről, a megelőzésről és a gyógyulás útjáról. A rendezvényen szórakoztató programok is lesznek: Tóth-Bucsek Bence és a Medusa Dance Crew fellépése, illetve Kollányi Zsuzsi énekesnő záróelőadása.

Az esemény műsorvezetője Kollányi Zsuzsi lesz, aki maga is részt vett az egyeztetésen és úgy fogalmazott: „Az embereket emlékeztetni kell, hogy figyeljenek önmagukra, és vegyenek részt a szűréseken, mert az egészség megőrzése az egyik legfontosabb feladatunk.” 
Fotó: Laczkó Izabella

A program végén motoros felvonulással és sétával fejeződik be a nap, ezzel is szimbolizálva a közösség összetartását és támogatását a betegségben érintettek iránt.

Figyelj Rá(n)k! – ingyenes egészségügyi szűrésekkel is várnak 

A rendezvény különleges lehetőséget biztosít az egészségmegőrzésre, hiszen a helyszínen ingyenes szűrések is elérhetők lesznek. Az Országos Kórházi Főigazgatóság támogatásával szűrőbusz mérésekkel és tanácsadással várja az érdeklődőket, valamint a Magyar Vöröskereszt véradási lehetőséget is biztosít.

Figyelj rá(n)k!
Fotó: Laczkó Izabella

Az összefogás ereje a mellrák elleni küzdelemben

A „Figyelj Rá(n)k Dunaújváros!” rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes, ahol a közösség együttes erővel áll ki a mellrák elleni küzdelem mellett. Ahogy Kollányi Zsuzsi fogalmazott: „Az embereket emlékeztetni kell, hogy figyeljenek önmagukra, és vegyenek részt a szűréseken, mert az egészség megőrzése az egyik legfontosabb feladatunk.”

Találkozzunk október 12-én, hogy együtt tegyünk a jövő egészségéért!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában