Jeles nap

2024.09.15. 11:00

A mozdonyvezetők napját ünnepeljük szeptember 15-én

Szeptember 15. a mozdonyvezetők napja szerte Európában. Szeptember 15-ét az Európai Mozdonyvezetők Szakszervezetének Szövetsége nevezte ki, hogy minden évben ekkor emlékezzenek meg a szakmájukról és a mozdonyok történelméről.

Körmendi Erzsébet

Fotó: Erdelyi David/MOSZ

Ez a nap lehetőséget teremt arra, hogy a közvélemény figyelmét felhívjuk a mozdonyvezetői munka sajátosságaira. 

Sok kisgyermek álma, hogy mozdonyvezető legyen, 

de mit érdemes tudni a szakmáról?

Forrás: Internet

A mozdonyvezetői munka, a vasúti járművezetés másra át nem hárítható, közvetlen felelősséggel járó hivatás. Fegyelmezett, pontos munkavégzést igénylő, állandó figyelmet, gyors és határozott döntéseket megkövetelő, a családi, baráti kapcsolatokat a szolgálatnak alávető tevékenység. Olyan, amelyet csak magas fokú elhivatottsággal és hosszú távú elkötelezettséggel lehet gyakorolni.

Mozdonyvezetői hivatást egy életre választ az ember, a munkakör valamennyi kockázatát mérlegelve.

Napjainkban szigorú egészségi alkalmassági követelményeknek megfelelve, fokozódó pszichés terhelés közepette kell nap nap után helytállniuk. 

Forrás: Internet

"Amikor egy mozdulattal mozgásba hozzuk vagy megállítjuk a vonatot, amikor sebesen fut velünk a táj, tudjuk, hogy mögöttünk utasok százai és fuvaroztatók bíznak felelősségtudatunkban, felkészültségünkben, fegyelmezett és pontos munkavégzésünkben, amely biztosítéka a balesetmentes közlekedés fenntartásának, a rendkívüli események megelőzésének", olvashatjuk a Mozdonyvezetők Szakszervezetének honlapján. (Forrás: mosz.co.hu)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában