Árvízi védekezés

2 órája

A pálhalmai fegyőrök homokzsákokat töltöttek, az elítéltek főztek

A dunai árhullám elleni védekezésben sokan kivették részüket. Segítettek a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai és fogvatartottjai is.

Molnár Emese

Mint arról a pálhalmai intézet beszámolt, kollégáik a Margit-szigeten láttak el árvízvédelmi feladatokat.

pálhalmai
A pálhalmai bv. intézet munkatársai a a Margit-szigeten láttak el árvízvédelmi feladatokat. Fotó: BVOP.

Személyi állományi tagjaik két napon át, szeptember 18-án és 19-én erőfeszítéseket nem sajnálva töltötték és pakolták a homokzsákokat a helyszíni védekezés keretében. Mindeközben a börtön falain belül is sürgés-forgás volt, hiszen a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megkeresésének eleget téve naponta több, mint 70 fő részére reggelit, ebédet és vacsorát készítettek a fogvatartottak, hat napon keresztül.

Hangsúlyozták, a büntetés-végrehajtási szervezet és a pálhalmai intézet célja is, hogy egy szükséges társadalmi összefogás keretében a haza szolgálatára felesküdött kollégák mellett, a büntetésüket töltő fogvatartottak is (reintegrációs tevékenységként) kivegyék részüket egy-egy veszélyhelyzeti állapot rendezésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában