Újrahasznosítás

2 órája

A rácalmási tökdekoráció új élete a kulcsi intézményeknél

A Rácalmási Tökfesztivál egyik látványos eleme, a híres tökpiramis, idén nemcsak a fesztivál központjában tündökölt. A kulcsi könyvtár és bölcsőde portálján is sárgállanak az alkotóelemei, amelyeket a helyi gyerekek nagy örömmel csodálnak.

Török Tímea

Steiner Lajos, a Tökfesztivál szervezője és a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke segítette most már több éve ezt a kedves gesztust megvalósítani, amely nemcsak Rácalmás büszkeségeit, hanem a környező településeket is bevonta az ünneplésbe. 

A rácalmási tökdekoráció
A rácalmási tökdekoráció: Steiner Ljaos, Létay Ildikó és Panda Krisztián jóvoltából már Kulcson díszit a rácalmási tök

A kulcsi könyvtáros, Létay Ildikó, látva a tökpiramis sikerét, úgy döntött, hogy szeretné ezt a vidám hangulatot Kulcsra is elhozni. A szállításban Panda Krisztián tanyagondnok nyújtott segítséget, aki gondoskodott arról, hogy a dísztökök biztonságosan eljussanak a könyvtárhoz és a bölcsődéhez.

A helyi közösség összefogása és a gyerekek lelkesedése különleges fényt hozott Kulcsra, megmutatva, hogy a szomszédos települések közös erőfeszítései igazi örömet okoznak. Az apró díszítés szimbolikus jelentéssel is bír: a helyi közösségek közötti együttműködés, támogatás és a közös ünneplés erejét emeli ki.

Különleges fényt és színt hozott az őszi dekoráció a kulcsi bölcsödé elé

Egy biztos: idén ősszel a kulcsi gyerekek és szüleik egyaránt büszkén néznek a könyvtár és a bölcsőde bejáratára, ahol a tökös dekoráció a közösség erejét és vidámságát hirdeti.

További Rácalmási hírek


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában