45. tanév – 45 perc mozgás

2 órája

A Dózsa-iskola hatszáz diákja tornázott együtt a mozinál – képgalériával

Mozdulj, Dózsa! Ezzel a jelmondattal szerveztek egy össznépi mozgásórát a Dózsa-iskola valamennyi diákjának a mozi előtti téren.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint arról már hírt adtunk, a 2024/2025-ös tanév igazán különlegesnek számít a Dózsa-iskola életében, hiszen fennállásának 45. évfordulóját ünnepelheti az intézmény

Dózsa-iskola
A Dózsa-iskola népes közössége töltötte meg a mozi előtti teret hétfőn délelőtt
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ez a jubileumi hangulat átöleli az egész tanévüket, és olyan programokkal készülnek, amelyre nemcsak a jelenlegi, hanem egykori tanítványaikat, kollégáikat is szeretettel várják.

Dózsa-iskola

Szárszó Lajos és Szabóné Vida Andrea, a Dózsa-iskola pedagógusai egy ötletes kezdeményezéssel álltak elő: szeptember 30-án, hétfőn délelőtt az iskola valamennyi diákja, vagyis mintegy hatszáz tanuló kivonult a mozi előtti térre, ahol a 45. születésnap apropóján egy 45 perces játékos-mozgásos órát tartott számukra Csapó Nóra fitness edző.

Csapó Nóra fitness edző mutatta a gyakorlatokat a gyerekeknek
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mozdulj Dózsa!

Mint azt Szárszó Lajos hírportálunknak elmondta, a dózsások a sport területén is jeleskednek, számos olimpikon nevelkedett, s bontogatta szárnyait iskolájukban, például Kárász Anna olimpiai, valamint négyszeres világ- és Európa-bajnok kajakos; Horváth Brigitta világbajnoki ezüstérmes, illetve a dunaújvárosi klubjával LEN Kupát és Európai Szuperkupát is nyert vízilabdázó; a jégkorong sportágban kiemelkedő karriert befutó Pavuk Attila és Gebei Péter; de fontos megemlíteni még a kiváló eredményeket elérő röplabdázókat is.

Mindezek tükrében is nyilvánvaló, hogy kiemelt szerepet kap a sport és a mozgás a jubileumi programkínálatban. A hétfői rendezvényük helyszínéül pedig azért választották a Dózsa György teret, hogy itt, a belvárosban minél több városlakónak megmutathassák, ők bizony fontos évfordulót ünnepelnek. A 45 perces zenés torna vidámsággal és megannyi kacajjal telt, főként a páros gyakorlatok teljesítése közben. Miután kellemesen átmozgatták magukat a tanulók, visszasétáltak az iskolába, ahol folytatódott a hétfői tanrendjük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában