Mammográfia

2024.09.14. 17:02

Dunaújvárosban állomásozik a szűrőkamion

Körmendi Erzsébet

Szűrőkamion

Fotó: Laczkó Izabella

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház tette közzé a honlapján, hogy 2024. szeptember 25-ig a Népegészségügyi program keretében ismét mammográfiás szűrésre van lehetőség a kórház főbejárata közelében – az rendelőintézet oldalánál –, az Egészségfejlesztési Iroda előtt elhelyezett mobil szűrőállomáson. A kamion tehát ismét itt állomásozik nálunk, és a szakemberek várják a hölgyeket emlőszűrésre. 

Ne feledjék: az idejében felismert daganat gyógyítható!

A Dunaújvárosban állandó lakcímmel rendelkező 45-65 év közötti asszonyok, névre szóló meghívót kaptak a szűrővizsgálatra, rendelési idő hétköznap 9-15 óráig.

Az emlőszűréssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon a szűrőállomáshoz bizalommal. Telefonszám: 06-20/456-4256

Az emlőrák a nők körében a leggyakrabban előforduló daganattípus. A statisztikák szerint világszerte minden nyolcadik nőnél diagnosztizálnak élete során emlőrákot, itthon évente 8000 emlődaganatos esetet fedeznek fel, és 2000 nő életét követeli az emlődaganat. A mellrákszűrés biztosítja a korai diagnózist, és ezzel párhuzamosan a sikeres kezelés és a túlélés lehetőségét is.

A mellrákszűrésen való részvétel ajánlott időpontját és gyakoriságát több tényező is befolyásolhatja, például az életkor, a családi anamnézis és egyéb rizikófaktorok. Általában a szakértők 40 éves kortól javasolják a szűrővizsgálatokat, de egyes esetekben korábban is érdemes elkezdeni az emlődiagnosztikai szűrővizsgálatot 1,5-2 évente beépíteni az életünkbe, egészen 65-70 éves korunkig. A szűrés gyakoriságát egyénre szabottan kell meghatározni, figyelembe véve az egyéni kockázati tényezőket és családi előzményeket.

A szűrőkamionban biztosított ingyenes emlőrákszűrésre mindenképpen érdemes és fontos elmenni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában