Perkáta

2024.09.13. 11:00

Hagyományos szüreti felvonulás és bál

Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2024. szeptember 21-én rendezi meg a hagyományos szüreti felvonulást és bált. A program 9 órakor kezdődik a lovasok gyülekezőjével a Szent István utca és Babits utca kereszteződésénél.

Szentes Kitti

Szüreti felvonulás Perkátán egy korábbi évben

Fotó: A szerző

A felvonulás 10 órakor indul, a résztvevők hintókkal, lovas kocsikkal és betyárokkal járják végig a következő útvonalat: Peking utca, Dózsa György utca, Kisbács utca (megálló az önkormányzat épületénél) Adonyi út, Kossuth Lajos utca (megálló Vas Csabánál), Sajtos köz, Deák Ferenc utca, Bartók Béla utca, Május 1. utca, Kodály Zoltán utca, Rákóczi Ferenc utca, Széchenyi István utca (megálló a Real Pontnál), Mária utca, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca (megálló a 47 szám előtt, Bolvári Tibor), Rózsa utca, Fehérvár utca (megálló a régi Mákszem/Stüszi ABC-nél), dr. Baráth Károly utca, és a felvonulás végén a falu kemencénél és víztoronynál állnak meg.

16 órakor egy késői ebéddel kedveskednek a felvonulóknak.

19 órakor pedig kezdetét veszi a szüreti bál.

Az egész napos talpalávalót a Szamaras zenekar biztosítja, mely kíséri a felvonulókat is.

A rendezvény célja a közösség összetartása és a hagyományok ápolása,

 így várnak minden érdeklődőt egy jó hangulatú napra. 

További információért Horváth-Farkas Ágnes elérhető a 06 (30) 881-7351-es telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában