Dunaferr – Liberty

2024.09.07. 07:00

Időben érkező járandóság és újabb állásidő a Libertynél

Duol.hu

Fotó: DH archív

A Liberty Dunaújváros munkavállalóknak írt levelében arról tájékoztatta őket, hogy a 150.000 Ft-os bónusz az augusztusi bérekkel egyidejűleg, időben minden érintett munkavállaló számára kifizetésre kerül. Ugyanakkor az aláíró Rahul Yenurkar cégvezető kiemelte, hogy az európai acélpiac továbbra is jelentős kihívásokkal néz szembe. Sem az acélfelhasználás, sem az acéltermékek ára egyelőre nem mutat növekedést. Továbbra is arra kell összpontosítaniuk, hogy költségeiket csökkentsék, miközben felkészülnek a gyártási folyamatok újraindítására. Ez azt jelenti a munkavállalói levél olvasatában, hogy várhatóan novemberben, harmadik féltől beszerzett bugák felhasználásával, amelyek finanszírozása megfelelően halad, szakaszosan elindulhat a termelés.

A munkahelyek megőrzése és a költségek optimalizálása érdekében a következő hónapokra tervezett alacsony üzemi tevékenység miatt a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. munkavállalóinak szeptember 10-től a termelés újraindításáig állásidőt rendelnek el, majd szeptember 25-től szakaszos, egyműszakos (délelőttös) munkarendet vezetnek be.

Az ideiglenes intézkedés bevezetéséről szóló tájékoztatót átadták az üzemi tanács és a szakszervezetek képviselőinek, a részletekről a fenti eredménnyel a felek szeptember 9-én, hétfőn egyeztettek a munkáltató képviselőjével.

"Közös célunk a LIBERTY Dunaújváros hosszú távú jövőjének biztosítása!" - zárja korábbi tájékoztató levelét Rahul Yenurkar cégvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában