Rendőrség

3 órája

Illegális gyorsulási versenyt rendeztek közterületen

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot és vádemelést javasol a gyanúsítottakkal szemben - írta a police.hu.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Székesfehérváron, az Aszalvölgyi úton történt balesethez riasztották az egyenruhásokat 2024. március 16-én este. A rendőrök megállapították, hogy a helyszínen illegális gyorsulási verseny zajlott: két autó összeütközött, és csupán a szerencsének köszönhető, hogy senki nem sérült meg. A versenyben részt vevő harmadik autós meg sem várta a hatóság kiérkezését, a rendőrök azonban őt is, két másik társával együtt, előállították a rendőrkapitányságra. A huszonéveseket közúti veszélyeztetés, továbbá a helyszínt elhagyó sofőrt ezen kívül közúti cserbenhagyás vétsége miatt is kihallgatták, jogosítványaikat bevonták.

Az ügyben a vizsgálat befejeződött, a rendőrök vádemelést javasolnak a fiatalokkal szemben, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra: a sebességtúllépésekre és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására. Folyamatosan figyeljük a versenyek szervezésére használt online felületeket, és fokozzuk az ellenőrzéseket azokon az útvonalakon, ahol spontán gyorsulási versenyek zajlanak, amelyek jelentősen veszélyeztetik a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát. Kérjük, hogy mindenki maradéktalanul tartsa be a közúti közlekedési szabályokat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában