Torna

2024.09.23. 10:00

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon, ő lett a legeredményesebb

A nőknél a DKSE tornásza, Mayer Gréta három országos bajnoki címével a legeredményesebb versenyző lett a hétvégi Waberer’s felnőtt szerbajnokságon a budapesti Tornacsarnokban. Klubtársa, Makai Lilla egy első és második hellyel zárta a viadalt.

Gallai Péter

Mayer Gréta a gerendán aratott vasárnapi sikerének nagyon örült

Fotó: MATSZ/Freschli József

A Waberer’s Női-Férfi Felnőtt Szerbajnokság szerenkénti döntőinek első napján, szombaton a férfiak három – talaj, lólengés, gyűrű –, míg a hölgyek két – ugrás, felemás korlát – szeren mutatták be gyakorlataikat. A hölgyek ugráson kezdték a megmérettetést. Itt a dunaújvárosi Mayer Gréta (13.150 pont) bizonyult a legjobbnak, mögötte a győri Péter Sára (12.750) és a veszprémi Schermann Bianka (11.450) zárt. Felemás korláton is dunaújvárosi győzelem született Makai Lilla révén (10.800), Schermann Bianka (10.700) és Szilágyi Nikolett lett (DEAC; 10.400) az első három sorrendje.

Mayer Gréta és Makai Lilla a szombati napon
Fotó: DKSE

A szerbajnokság második, vasárnapi napján a nőknél két szeren – gerenda, talaj –, a férfiaknál pedig három szeren – ugrás, korlát, nyújtó – hirdettek bajnokot.
Előbbiek között Mayer Gréta folytatta szombaton megkezdett jó szereplését, és mindkét szeren diadalmaskodott, gerendán 12.200, talajon 12.400 ponttal. Mivel szombaton csak ugráson indult, és ott is első lett, három aranyérmével a megmérettetés legeredményesebb versenyzője lett. 

Gerendán klubtársa, Makai Lilla 11.900 ponttal lett második, míg a győri Péter Sára 11.100-zal harmadik. Péter nyakába talajon ezüstérem került (11.800), a bronz­érem pedig az FTC tornászának, Peresztegi Kittinek jutott (11.100).

Fotó: MATSZ/Freschli József

Mayer Gréta így értékelt a szövetség hírlevelében: 

A vasárnapi nappal is elégedett vagyok, hiszen mind gerendán, mind pedig talajon győzni tudtam, annak pedig nagyon örülök, hogy a hétvége alatt három országos bajnoki címet gyűjtöttem be.

- Természetesen azért még kell pontosítani a gyakorlatokon. Ezúttal a gerendának örülök nagyon, mert őszintén szólva nagyon izgultam, a lábam is remegett a szeren, mégis jól sikerült a gyakorlatom.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában