Továbbtanulás előtt

2024.10.11. 12:00

A Pannon nyitott kapukkal várja a leendő diákjait a jövő héten

Ősszel nagy hangsúlyt fektetnek a középiskolák a beiskolázási kampányra. A Pannon Oktatási Központ nemcsak egy nyílt napot, hanem egy egész hetet szentel az érdeklődő fiatalok és szüleik fogadására, tájékoztatására.

Molnár Emese

A pezsgő diákélet is vonzó lehet a továbbtanulás előtt álló fiatalok számára

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ősszel nagy hangsúlyt fektetnek a középiskolák a beiskolázási kampányra. Ebben az időszakban nyílt napokkal, tanórai betekintéssel, tájékoztató előadással vagy éppen játékos programmal várják a továbbtanulás előtt álló fiatalokat és szüleiket. Erre készülnek  Pannon Oktatási Központban is.

Pannon
A Pannon Oktatási Központ október 14-18. között nyílt napokat szervez
Fotó: POK/archív

A középfokú felvételi eljárás részeként február 20-ig lehet benyújtani a jelentkezési lapokat a választott intézményekhez. Ezeket jellemzően az általános iskolák intézik hivatalos úton, viszont ha a diák olyan iskolában szeretne továbbtanulni, ahol van írásbeli-szóbeli felvételi vizsga, akkor arra már a tanulónak külön is jelentkeznie kell. Ráadásul vészesen közeleg a határidő, hiszen december 2-ig lehet rá jelentkezni, az írásbeli felvételi vizsgákat pedig január 18-án bonyolítják le országszerte.

A pályaválasztás fontos mérföldkő a fiatalok életében, egy komoly döntés, amellyel új irányba vezethetik jövőjüket. A középiskolai nyílt napok éppen arra hivatottak, hogy segítsék a diákokat a választásban: megismerhessék az adott intézményeket, a pedagógusokat, bepillantást nyerjenek a mindennapokba, tájékozódjanak a képzési és a tanórán kívüli lehetőségekről. Mindazonáltal egy olyan megerősítést is kaphatnak, amellyel oldhatják a felvételi miatt jelentkező izgalmakat, feszültséget.

Pannon nyílt napok

A Pannon Oktatási Központ nemcsak egy nyílt napot, hanem egy egész hetet szentel a fiatalok és szüleik fogadására, tájékoztatására. Október 14-18. között, vagyis jövő hétfőtől péntekig, mindennap 7:45-től szeretettel várják az érdeklődőket. Mint azt a magángimnázium a felhívásában írja, a nyílt napok során beülhetnek a tanóráikra, megismerkedhetnek pedagógusokkal, a felsőbb évfolyamos diákokkal, bebarangolhatják a iskola épületét, hogy átélhessék, milyen is pannonosnak lenni. A tanórákat 8 óra és 13:30 között lehet látogatni. A nagy érdeklődére való tekintettel a helyi és környékbeli általános iskolákat más-más napokra osztották be. Hétfőn a Móricz iskolából várják a diákokat, a kedden a dózsásokat és a magdásokat, szerdán a vasvárisokat és az Arany fiataljait, csütörtökön a petőfiseket és a görögkatolikus iskola tanulóit, pénteken pedig a környező településekről fogadják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában