Felhívás

2 órája

Adventi ablakokat nyitnak a rácalmásiak is

Ünnepi fények, közösségi élmények és egy kis kaland – csatlakozz a kezdeményezéshez! Legyél te is részese a Rácalmási Adventi Ablaknaptárnak.

Körmendi Erzsébet

Forrás: MW-archív

Rácalmási Adventi Ablaknaptár... Azaz, idén is szeretnénk a megszokott módon különlegeset hozni a karácsonyi készülődésbe, és ehhez a ti segítségetekre is szükség van!  - tette közzé a rácalmási Jankovich-kúria Rendezvény és Turisztikai Központ a felhívását a közösségi oldalán. Az ablaknaptár célja, hogy december 1-től egészen szentestéig minden nap egy új, ünnepi díszbe öltözött ablak, kapu vagy kert várja, hogy felfedezzék.

adventi
Adventi ablak
Fotó: Unger Tamás / MW

Adventi Ablaknaptár – Hogyan működik?

A kezdeményezéshez 24 lelkes lakót, intézményt vagy üzletet keresünk, akik vállalják, hogy december 1. és 24. között az általuk kiválasztott napon feldíszítik házuk egyik ablakát, kapuját vagy kertjüket. Fontos, hogy minden nap új szám jelenjen meg a díszítésben, így az adventi időszak végére minden szám 1-től 24-ig elérhető lesz a település különböző pontjain. 

Egy kis csavarral!

Nem adjuk meg pontosan, hol találhatók ezek az ünnepi ablakok – a keresés, felfedezés izgalma lesz az egyik legjobb része! Egy esti séta során elindulhattok, hogy megtaláljátok az adott napi „ablakot”, és közben gyönyörködjetek a település ünnepi fényárban úszó otthonaiban. A Facebook oldalunkon minden reggel egy kis leírással segítünk nektek, hogy nagyjából hol is keresgéljetek az aktuális adventi számot, adja hírül a Jankovich-kúria

Nem csak felnőtteknek!

A kicsiknek is örömet szerezhetünk, ha az ablakok mellett apró meglepetés, mint szaloncukor vagy alma is helyet kap. Képzeljétek el, milyen boldogság lesz, amikor egy kis kosárkában meglepetést találnak a felfedező úton! 

Miért érdemes részt venni?

Az Adventi Ablaknaptár nemcsak a várakozás öröméről szól, hanem közösségformáló ereje is van. Ahogy a település közösen készül az ünnepekre, úgy alakul ki egy varázslatos, összetartó hangulat. A díszítések felfedezése közben új kapcsolatok születnek, és az ünnep valódi lényege – a közösség, a szeretet és az együttlét – kerül a középpontba. 

Te is részese lehetsz!

Legyél magánszemély, család, intézmény vagy üzlet tulajdonosa, mindenkit szeretettel várunk! A cél, hogy minél több díszes ablak táruljon fel az advent során, így bárki csatlakozhat. Ha szeretnél te is egy számot kapni és részt venni a díszítésben, jelentkezz az [email protected] e-mail címen vagy hívd a 06 (30) 632-2683-as telefonszámot! 

Tegyük együtt még szebbé az ünnepi készülődést, és hozzunk fényt, örömet és egy kis varázslatot Rácalmás mindennapjaiba! Csatlakozzatok hozzánk, legyünk együtt részesei ennek az új közösségi hagyománynak!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában