Ünnepi megemlékezés

2 órája

Az Aradi vértanúkra emlékeztek

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata az Aradi Vértanúk Emléknapján, a Nemzeti Gyásznapon megemlékezést tartott a ʼ48-as emlékműnél vasárnap délelőtt.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

A Nemzeti Gyásznapon a Himnusz hangjai után Kiss Kálmán költő, tanár állt a hallgatóság elé a  Szerszám és fegyver – Az aradiak mondják című verssel, majd Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója mondott megemlékező beszédet. A részletes történelmi rálátást segítő beszéd után a megemlékezés koszorúzással folytatódott.

Aradi vértanúk
Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújváros Megyei Jogú Város nevében Pintér Tamás polgármester és dr. Molnár Attila jegyző helyezte el a megemlékezés virágait, koszorúzott a Rajta Újváros frakció, térségünk országgyűlési képviselője és a FIDESZ helyi szervezetének elnöke, dr. Mészáros Lajos, a Második Reformkor Dunaújvárosi Szervezete, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nevében Törköly László rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető, a nemzetiségi önkormányzatok közösen koszorúztak, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának nevében dr. Molnár Szilárd hivatalvezető és dr. Ruzicska Renáta hivatalvezető-helyettes rótta le kegyeletét, koszorút helyezett el a Pentele Hagyományőrző Egyesület, a Pentele Baráti Kör Egyesület és a Pentele Nyugdíjas Klub, az Intercisa Múzeum nevében Farkas Lajos igazgató, a József Attila Könyvtár nevében Tóth Éva intézményvezető, a Dunaújvárosi Óvoda nevében Gyenes Józsefné igazgató, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum nevében Magyar András igazgató és a centrum vezetősége, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ vezetősége és munkatársai, a Dunaújvárosi Egyetem nevében dr. Kovács-Bokor Éva rektorhelyettes, a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye nevében Farkas Márta igazgató, koszorúzott a Pannon Oktatási Központ, a Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakiskola és Gimnázium, valamint a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza is.

Fotó: Laczkó Izabella

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában