Fejlesztés

2 órája

Baracs - Már dolgoznak a Liget sor felújításán

Baracs településén az utóbbi tíz év az egyik legforgalmasabb útszakasszá váló utcát újítják fel. Karácsonyra talán hordót is guríthatnak. Baracs fejlődik.

Horváth László

Baracs Apátszállás Liget sor útra kanyarodva jelentős munkafolyamatoknak lehetünk tanúi a . Az összességében 161 millió forintos beruházás során az út nagy része felújításra kerül. A munkálatok során nem csak az aszfaltos burkolat kap új réteget, hanem kiszélesítik és térkővel fedik az útszéli padkát mindkét oldalon a biztonságosabb közlekedés érdekében. 

Baracs Liget sor fejlesztés
Baracs Liget sor - Elkezdik az útfelújítást
Fotó: Horváth László

Baracs polgármesterét kérdeztük

A projekt látható jeleit és a közlekedésre gyakorolt hatását már érzékelhetik az arra közlekedők. Terelőtáblák, padkamélyítések nehezítik jelenleg a forgalmat. Várai Róbert polgármestert kérdeztük a felújítás helyzetéről.

- Nagy szerencsénk van, mert ilyen jó az idő, és a munkákat tudják végezni. A mostani folyamatban a padka kiszedése és megerősítése történik. Megérkezett a szükséges anyag is, amit ledepóztunk a Liget sor, Széchenyi utca kereszteződésében található üres telkünkre. Tehát minden adva van hozzá. A szerződésünk a munkára négy hónap, de a kivitelező szándéka szerint szeretné előbb befejezni, illetve karácsony előtt átadni.

- Lakossági visszajelzések a felújítással kapcsolatban?

- Rossz nem jött, igaz, jó sem, ami érthető, hiszen egyelőre fennakadást jelent a mindennapi élet közlekedésében. Ennek ellenére azért örülnek a lakók.

- Fontos kérés a közlekedéssel kapcsolatban?

- Figyelemmel az ott folyó munkákra az lenne a célszerű, ha csak azok közlekednének a Liget sor felújítási szakaszán, akiknek feltétlenül fontos. Most is akadályba ütközhetünk a gépek miatt. Természetesen igyekszünk figyelni az ott lakók igényeire, közlekedési lehetőségeire. Például az ingatlanok bejáratánál ideiglenes kőtöltés van, amit majd később igazítani kell.

- Útzár esetén hova parkolhatnak a lakók?

- Az utca elején lévő üres területre, ami be van kerítve, és nyitva lesz éjjel is – hallottuk a felújítási projekttel kapcsolatban Várai Róberttől, Baracs polgármesterétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában