Remeklés

2 órája

DKKA: a szezon első győzelme a vármegyei rangadón

Szombaton az Alba Fehérvár otthonában lépett pályára a női kézilabda NB I-ben a Dunaújváros csapata. A DKKA nagyszerű játékot nyújtott, ezzel megszerezte első sikerét a szezonban, amivel reméljük, átszakadt egy gát.

Gallai Péter

Volt oka ünneplésre a csapatnak a meccs után

Fotó: DKKA

A bajnokság ötödik fordulójában első győzelmére készült a DKKA csapata, bár egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak e cél teljesítése, hiszen az Alba Fehérvár nem is egy bravúros eredményt mutatott már a szezonban. Igaz, legutóbb egy góllal kikaptak az addig pont nélkül álló Békéscsabától. A vármegyei rangadón a DKKA két korábbi játékosa, Débora Moreno és Malgorzata Trawczynska korábbi csapata ellen lépett pályára.

DKKA
Borgyos Panna négy góllal zárt a DKKA-ban
Fotó: LI

Moreno az Alba honlapjának így nyilatkozott a meccs előtt: - Eddig mindkét hazai meccsünkön remekül játszva nyertünk, bízom benne, hogy a jövőben idegenben is ugyanilyen energiával lépünk pályára. 

Tudom, hogy ez a meccs olyan, mint egy derbi, ezért őrült hangulatú mérkőzésre számítok. Ez egy olyan mérkőzés lesz, ahol mindkét csapat a végsőkig küzd majd a két pontért.

- Nagyon koncentrálnunk kell a játék minden vonatkozásában, hogy megtarthassuk győzelmi sorozatunkat itthon.

Trwaczynska: - Tisztelem a korábbi csapatomat, és hiszem, hogy minden mérkőzés egy lehetőség a tanulásra és a fejlődésre. Izgatottan várom az előttünk álló kihívást. A csapatmunka és a kommunikáció döntő fontosságú lesz a DKKA-val szemben. Fontos, hogy összpontosítsunk céljainkra, és stratégiáinkat a játék alakulása alapján alakítsuk ki.

A DKKA erősítése a meccs előtt

A Kohász oldaláról is nagy csatára számítottak, viszont a csapat jelentős erősítést kapott a meccs előtt.

Egyrészt Oguntoye Viktória sérülése miatt november végéig visszatért korábbi csapata kapujába kölcsönbe Debrecenből Gabrijela Bartulovic. Továbbá pénteken jelentette be a klub a szerb jobbátlövő, Jelena Terzic leigazolását - mindketten már pályára is léphettek szombaton.

Bartulovic védéseivel kezdődött a meccs, aztán vezetést szerzett a Kohász, amit kiegyenlített az Alba - így ment ez 4-3-as újvárosi vezetésig. Ezt követően a DKKA remek percei következtek, a fehérváriaknak semmi nem jött össze, ellenben a vendégek még négy gólt pakoltak be a hazai kapuba. 

A Fehérvár nyolc perc után tudott újra eredményes lenni, s kicsit össze is szedték magukat, ezáltal csökkentve a hátrányukat. 11-8-as vendég előnynél hosszabb időre befagyott az állás, amit az Alba billentett ki Trawczynska góljával, ami után Gulyás Péter időt is kért. Ugyan továbbra is mindkét oldalon sok volt a hiba támadásban, de a félidő hajrája a Kohásznak sikerült jobban, kiváló védekezésre alapozva megnyugató előnnyel mehettek a szünetre.

Fotó: LI

A második félidő eleje a két kapus, Hadfi és Bartulovic védései mellett Smbatian és Takó révén két hazai gólt hozott, öt perc után Borgyos találata törte meg a rossz szériát, 12-16. Ugyan a két kapus továbbra is jól védett, de a támadásban kevesebb hibát vétő DKKA ismét elkezdte növelni az előnyét, a 43. percre Arany duplája alakította ki az addigi legnagyobb különbséget, 14-21. 

A jelentős hátrány ellenére a Fehérvár összekapta magát, és négyre csökkentette a hátrányát, 17-21. Gulyás Péter időkérése a legjobbkor jött, a megbeszélés után a Kohász szórt triplát Terzic kétszer, Paróczy egyszer volt eredményes. Amikor kellett, akkor pedig Bartulovic hozta az extrákat. Előnyével pedig már jól sáfárkodott a dunaújvárosi csapat, amiből hármat megőrzött a lefújásig - jöhetett az első siker megünneplése, ami már nagyon kellett a lányoknak.

Fotó: LI

Ami pedig az új játékosokat illeti, soha rosszabb visszatérést, illetve bemutatkozást. Terzic öt góljával az egyik legeredményesebb volt, míg Bartulovic negyvenhárom százalékos védési hatékonysággal tett sokat a győzelemért.

Alba Fehérvár - DKKA 26-29 (10-15)

Alba Fehérvár: Hadfi, Aalla (kapusok), Szabó-Májer 7, Tolnai 3, Trawczynska 1, Takó 2, Szabó 1, Smbatian 7 (2), Kocsis 5, Kövér, Szemes, Sulyok, Moreno. Vezetőedző: Suzana Lazovic.

DKKA: Bartulovic, Wéninger (kapusok), Somionka, Sallai 3, Szalai 1, Gerháth 3, Kellermann 1, Kpodar 5 (3), Paróczy 1, Luchies 1, Borgyos 4, Lakatos, Arany 5. Vezetőedző: Gulyás Péter.

Hétméteresek: 3/2, illetve 3/3.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Eredmények az 5. fordulóból:

  • FTC – Kisvárda 25–20 
  • Győr – DVSC 29–28
  • Vác – Mosonmagyaróvár 31–26

A további párosítás: 

  • Budaörs – Békéscsaba
  • MTK Budapest – Esztergom
  •  Szombathely – Vasas

Így ünnepelt a csapat a lefújás után

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában