Fontos meccs

2 órája

A jó úton újabb lépést tenne a DKKA

A szezon első sikere minden téren nagyon pozitívan hatott a Kohász kézilabda csapatára. Így ezzel felvértezve készül a DKKA a szombati hazai meccsre, amikor 17 órától a Budaörs lesz az ellenfél.

Gallai Péter

Szombaton hazai pályán a Budaörs lesz a vendég

Fotó: Laczkó Izabella

Négy mérkőzés után az előző fordulóban az Alba Fehérvár ellen idegenben nagyszerű játékkal sikerült nyernie a Kohásznak. Ennek hatásáról, az eltelt időről és szerepköréről beszélgettünk Bulath Anita szakmai igazgatóval, aki edzőként is segíti Gulyás Péter munkáját. Szombaton pedig már ismét egy fontos derbi vár a DKKA-ra a Budaörs ellen.

DKKA
Bulath Anita edzőként is segíti a DKKA csapatát
Fotó: Ihász Martin

– Az első két meccs, az MTK és a Szombathely elleni nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A Győr és a Fradi teljesen más dimenzió, de szerencsére már tudtunk fejlődni, utóbbi találkozón teljesen más mentalitású csapat lépett pályára. 

A szezon legjobb játékát nyújtottuk akkor, ez pedig szerencsére folytatódott Fehérváron is. Mindenki elhitte, jó úton haladunk, jó amit csinálunk.

- Az első meccseken azért érződött az összeszokottság hiánya, a légiósoknak és a fiataloknak is idő kell. Van olyan sorunk, ahol az átlagéletkor húsz-huszonkét év. Illetve a bajnokság elején nagyobb még a stressz is.  Elértünk egy szintet, és a játékosok elkezdték érteni a szisztémát, amit szeretnénk játszani. Próbálunk minden héten előrelépni – mondta.

Miután Oguntoye megsérült, egy ifistacseréjük maradt a kapuban Wéninger mögött. Ez azért nem adott olyan biztonságot, hogy bármikor cserét kérhetett. Az, hogy  Gabrijela Bartulovicot Viktória felépülésének idejére kölcsönkapták a Debrecentől, komoly segítséget jelent, amit nagyon köszönnek a DVSC-nek. A Fehérvár elleni találkozón le is húzta a rolót, teljesítményével bekerült az M4 Sport hét válogatottjába is. 

Gulyás Péterrel is remekül megértik egymást
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Bulath edzőként is segíti a csapatot, az egyéni képzésekben vesz részt. 

– Rengeteg dolgot megbeszélünk Gulyás Péterrel, sokszor egyezik a véleményünk, ugyanarra gondolunk. Próbálom segíteni a munkáját, azért a női mezőnyt jobban ismerem, sokat tudok róluk. 

A kispadon néha idegbajt kapok, sokkal nehezebb ott, mint amikor játszottam.

- Azért én vagyok elöl a cseréknél, ha lejön valaki, gyorsan tudok tanácsokat adni, vagy felhívni a figyelmét valamire. Gulyival is menet közben egyeztetünk – tette hozzá.

A korábbi szezonokban is  nagyon kiegyensúlyozott volt a bajnokság, de a mostani aztán tényleg az, tele meglepetésekkel, körbeverésekkel. Hisz’ ki gondolta volna, hogy a két újonc, az Esztergom például a harmadik, a Szombathely pedig az ötödik helyen fog állni.

– Biztosan megmosolyogtam volna, aki ezt mondja szezon előtt. Viszont annyira sűrű a mezőny, hogy nincs olyan nagy pontkülönbség a csapatok között. Ha szombaton ismét nyerni tudunk, sokat léphetünk előre a tabellán a többi eredmény függvényében. 

Győzelmekkel tudjuk korrigálni az elején elvesztett pontokat. Viszont nincs olyan meccs, amire azt mondhatjuk, simán nyerünk.

- Már a korábbi szezonokban is mondtuk, erős lett a bajnokság, de ez most hatványozottan igaz – magyarázta.

Bulath beszélt a lengyel jobb­átlövőről, Paulina Masnaról is, akivel közös megegyezéssel szerződést bontottak. 

– Amikor leigazoltuk, nem volt gond a vállával, menet közben sérült meg, megműtötték. Lengyelországban végezte a rehabilitációt, de sajnos utána sem tudott úgy dolgozni. Ezért kezdtünk el keresgélni. Jelena Terzicet már megnéztük, és amikor az orvosok kimondták a végső szót Masnáról, akkor egyből le tudtuk igazolni. 

Fehérváron öt góllal nyitott, remélem, továbbra is élni fog a lehetőséggel. Hozzáállásban, akaratban maximalista. Vele erősödött a csapat, bővült a variációs lehetőségek száma is ezáltal.

 

Fotó: Ihász Martin

- Szombaton tehát a több válogatott játékossal felálló Budaörs jön, a rivális két győzelmet, egy döntetlent és két vereséget könyvelhetett el eddig, a két csapat között három pont a különbség a tabellán. Az előző fordulóban némi meglepetésre csak döntetlent játszottak a Békéscsabával. 

Bulath Anita nagyon kemény meccsre számít, hiszen az ellenfélnek is úgy kellenek a pontok, mint a DKKA-nak. 

– Végletekig kiélezett találkozót várok, aki kilátogat, remek összecsapást fog látni. Jó a hangulat, hatalmas nagy löketet adott a Fehérvár elleni siker, ahol több jó egyéni teljesítményünk volt. Visszanézve, sokat fejlődtünk védekezésben és támadásban, nagyon szeretnénk ezen az úton járni és maradni, aminek akkor szombaton is pozitív végkifejlete lehet.

A 6. forduló eddigi eredményei

  • Vasas - Győr 26-40
  • DVSC - FTC 26-26

A 4. fordulóból bepótolt mérkőzésen

  • Esztergom - Vác 27-25

A 6. forduló további párosítása

  • Békéscsaba - Mosonmagyaróvár
  • MTK Budapest - Vác
  • Kisvárda - Alba Fehérvár
  • Esztergom - Szombathely

A bajnokság állása, a DKKA 13. helyen

 CsapatMGYDVLGKGGKP
1.Győri Audi ETO KC66002171457212
2.FTC-Rail Cargo Hungaria65101901464411
3.MOL Esztergom55001511292210
4.DVSC SCHAEFFLER6312191163287
5.Szombathelyi KKA531115314677
6.Moyra-Budaörs Handball5212127148-215
7.Alba Fehérvár KC520313212934
8.Vác5203132135-34
9.TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE5113138159-213
10.Vasas SC6114162195-333
11.MTK Budapest5104139148-92
12.Motherson Mosonmagyaróvári KC5104134153-192
13.DKKA5104135170-352
14.Kisvárda Master Good SE5104112147-352

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában