Pályaavató

2 órája

Egy új grund született

Dunaújváros ismét gazdagodott egy sportlétesítménnyel: a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Lorántffy középiskola területén egy új műfüves futballpályát adott át tegnap.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy Dunaújvárosban a legjelentősebb tömegsport esemény a városi kispályás labdarúgó-bajnokság. A története se rövid az eseménynek, hiszen 1971 óta játszanak a csapatok a városi kispályán. Napjainkban több mint ezerkétszáz játékost mozgat meg a sorozat. A kispályás foci összenőtt a várossal, egy-egy rangadón néha több nézőt láthatunk, mint a profik meccsén. E sorok írója is elmondhatja, hogy amikor Dunaújvárosba került és Dunaújvárosban volt katona, a honvédség csapatában több mérkőzésen is pályára lépett. De ami a lényeg, itt több tízmilliós beruházásról beszélhettünk akkor, amikor tegnap délelőtt azt láthattuk, hogy egy gyönyörű szép pályaavatón vehettünk részt. 

Fotó: Laczkó Izabella

A megnyitón ott volt Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, aki elmondta, öröm ilyenkor szót kapni, amikor arról beszélhet, hogy Dunaújváros egy újabb létesítménnyel gazdagodott. A polgármester elmondta, hogy sokak összefogása kellett ahhoz, hogy ez a gyönyörű műfüves pálya megszülessen, aminek létrehozatalához a Fejér Vármegyei Önkormányzat is segítséget adott. 
Magyar András, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója azt emelte ki beszédében, mindig nagy öröm, ha a város gazdagodik és az ilyen műfüves pályák, mint amit a Lorántffy iskola udvarán is láthatunk, a modern grundok pályája. 

Fotó: Laczkó Izabella

– Annak idején az Aranycsapat tagjai grundokon nőttek fel, és lettek világklasszis labdarúgók. Korunkban már ezek a pályák a grundok, és nagyon bízunk benne, hogy itt is felnőnek majd remek labdarúgók – mondta az igazgató. 

Magyar Andrást szaván fogták a gyerekek, mivel a protokoll után a helyi labdarúgó szövetség lebonyolította a pályaavató suli kupát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában