Tisztelgés

3 órája

Egykori kedvencek köszöntése a szombati meccs előtt

Jelenleg a dunaújvárosi labdarúgás nem a legfényesebb időszakát éli, de a Dunaújváros FC vezetése kötelességének érzi, hogy az egykori sikerekről megemlékezzen, hiszen „Aki a múltját nem becsüli, a jövőjét nem érdemli”. Egykori kedvencek sikerére emlékeznek a szombati meccs előtt.

Duol.hu

A 40 éve NB II-be jutott csapat két tagja, Gróf András és Boldoczki Sándor. Együtt köszöntik őket, majd utána csapataik ellenfélként játszanak bajnoki meccset a stadionban

Fotó: Horog László

Szombaton a Dunaújváros FC–Adony vármegyei elsőosztályú találkozó előtt, ami 15 órakor kezdődik, a negyven évvel ezelőtt területi bajnokságot nyert, és az osztályozó mérkőzéseken az NB II-ben való indulás jogát kiharcoló együttes tagjait köszöntik majd a hazai klub vezetői. A korábbi kedvencek közül sokan jelezték érkezésüket.

kedvencek
A korábbi kedvencek egyike Gróf András, aki jelenleg a DFC vezetőedzője. Csapatával szombaton az Adonyt fogadja, ahol a kispadon volt csapattársa, Boldoczki Sándor ül
Fotó: Laczkó Izabella

Az 1983/84-es szezonban Dunaújvárosi Kohász néven a területi bajnokság Duna csoportjában szerepelt az együttes, amelyet négy pont előnnyel nyert meg az Oroszlány  előtt. Ez azonban nem jelentett automatikus feljutást, mert meg kellett vívni még egy osztályozó párharcot is. Az ellenfél a szegedi DÉLÉP SC együttese volt. Az első meccsen idegenben 2–1-re kikaptak az újvárosiak. A szépítő találatot Sajó László szerezte szabadrúgásból.

A visszavágót tízezer néző előtt rendezték a Központi Sporttelepen. Ezt az összecsapást Gróf András büntetőből szerzett és Ress József akció góljával megnyerték a házigazdák, így feljutottak a másod­osztályba. 

A keretben a következő játékosok szerepeltek, akik közül sajnos már többen nem lehetnek velünk, de a többiek szinte mindegyike ígérte részvételét az ünnepi megemlékezésen: Holló István, Török Kálmán (+), Keller János, Tóth István, Paizs János (+), Alföldi István, Gróf András, Menyhárt Menyhért (+), Mártai Miklós (+), Ress József, Tatár János, Németh Péter (+), Csikesz Jenő, Schneider István (+), Bencsik Miklós (+), Flórián Lajos, Fajkusz László (+), Horváth Csaba, Weitner János, Boldoczki Sándor, Lehota István, Miskovicz Bálint, Sajó László. 

Az eseményre a játékosokon kívül természetesen meghívást kapott Kovács András vezetőedző, a klub akkori elnöke, dr. Szabó József és a baráti kör elnöke, Kocsa László.

Bizonyára az idősebb korosztályból néhányan emlékeznek még erre az időszakra, és kíváncsiak az egykori kedvencekre.

Érdekesség, hogy a szombati összecsapáson mindkét kispadon az egykori csapat játékosa ül majd, hiszen a hazaiakat Gróf András, míg az adonyiakat Boldoczki Sándor irányítja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában