Barkácsverseny

2 órája

Ezermester verseny, rovarház és az asztalos szakma

Az elsősorban építőipari szakmák oktatásával foglalkozó Hild középiskola dunaújvárosi és környékbeli általános iskolásoknak hirdetett barkácsversenyt. Az Ezermester verseny célja az volt, hogy kedvet csináljanak az asztalos szakmához a leendő pályaválasztóknak.

Fekete Györgyi

Az Ezermester verseny fő feladat egy rovarház elkészítése volt egy tervrajz alapján, természetesen egyedi megoldásokkal. A Dunaújvárosi SZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola az általános iskolák végzős diákjai számára hirdette meg ezt a nem mindennapi verseny.

Ezermester
Ezermester versenyre várták a végzős általános iskolásokat a Hildbe

Két fős csapatok jelentkezését fogadták el. Összesen hat kétfős csapat nevezett be öt iskolából. Nagyon ügyes alkotások születtek, amelyek nem csupán a készítőik ügyes kezét dicsérik, hanem iskolájukba is kerülnek, ezzel helyet biztosítva a fészkelő rovaroknak a téli menedékéhez.  Az elkészített rovarhotelek segítik a gyerekek környezettudatos nevelését is, azon kívül, hogy lehetőségük volt arra, hogy bebizonyítsák ügyességüket. 

Az Ezermester verseny helyezettjei:

  1. Benedek Elek Általános Iskola - Daruszentmiklós csapata
  2. Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola 1. csapata (egy bátor tanuló egyedül vette fel a versenyt, mivel társa lebetegedett!)
  3. Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola csapata

Az első három helyezett értékes ajándékcsomagokat kapott .  Különdíjat kapott az egyetlen lánycsapat, a Szabó Magda Református Tagintézmény csapata!

A versenyen részt vevő kísérő tanárok is ajándékcsomagokat és frissen ültetett virágokat kaptak köszönetképpen a diákok támogatásáért.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában