Fantasztikus siker

2 órája

Ilyen parádés DKKA győzelmet se mostanában láttunk

Szenzációs játékkal, kiütéses győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Budaörs elleni szombati hazai bajnokin. A DKKA gálameccset produkált az előzetesen kiélezett csatának várt meccsből.

Gallai Péter

Óriásit játsztva, tizennégy góllal nyert a DKKA a Budaörs ellen - erre ki fogadott volna

Fotó: Ihász Martin

A bajnokság hatodik fordulójában a második győzelmének megszerzésére készült a DKKA együttese, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak a válogatottal felálló Budaörs ellen. A Kohászból hiányzott Szalai Babett, aki csak a pálya széléről tudta buzdítani társait. A csapat már a Fradi elleni meccsen is remek játékot mutatott be, majd az előző körben Fehérváron ezt folytatva, megszerezte első sikerét.

DKKA
A DKKA gálameccset varázsolt a végére a találkozóból
Fotó: Laczkó Izabella

A Budaörs kezdett góllal, amire Kellermann felelt, majd a korábbi Kohász játékos, Horváth Petra találatára is ő válaszolt. Az első perceken nem éppen a védekezések domináltak, hiszen négy és fél perc után 4-3 volt az állás. Egy eladott labda és egy véleményes belemenés után kétszer is a plusz kettőért támadhatott a Budaörs, de szerencsére nem jártak sikerrel. Ellenben a parádésan nyitó fiatal irányító, Kellermann harmadik találatával újra egál lett. Bartulovic első védése után már a Kohász mehetett az előnyért, de egy technikai hiba miatt ez nem sikerült. Bezzeg az ellentámadásból Horváth Petra betalált, 4-5. Nem akarta elengedni ellenelét a dunaújvárosi csapat, amiről Agócs tett.

A 11. percben ismét a vezetésért támadhatott a DKKA, ki más, mint Kellermann Dóra volt eredményes, aki nagyon szépen ment be a falba és lőtt gólt, 7-6. Ebből a Budaörs még egyenlített, de Kpodar hetese és Bartulovic újabb védése után már a plusz kettőért támadhatott a Kohász, de Luchies kapufát lőtt. 

A meccs elő kiállítását Lakatos szedte össze, azonban ebből remekül jött ki az újvárosi csapat, először kapus nélkül támadva Agócs gólt lőtt, majd Sallai labdaszerzése után Kpodar rohant kapura és a 16. percben már 10-8-ra vezetett az újvárosi csapat.

Érezte Buday Dániel, hogy támadásban megakadt együttese, ezért időt kért, ami után még létszámfórban Szöllősi-Schatzl szélről betalált. 

Aztán a fiatal holland válogatott, Luchies mutatta meg, átlövésből is remekül lő, Bartulovic pedig, hogy nem véletlenül választották be múlt heti teljesítménye után az M4 Sporton a forduló válogatottjába.

A DKKA parádés percei

Szenzációsan összeállt a Kohász védekezése, sorra szerezték a labdákat, vagy éppen a szerencse volt velünk egy kapufa képében, a lerohanásokból pedig jöttek a gólok. A Budaörs átállt a hét a hat elleni játékra, ennek az lett az eredménye, hogy két labdaszerzés után Kpodar és Luchies szerzett üres kapus gólt, a 21. percben 16-9 volt az állás. Utóbbi után Buday Dániel azonnal időt kért és majd felrobbanva magyarázott csapatának. 

Ezzel szemben a hazai oldalon minden jó megmozdulást üdvrivalgás követett a kispadon és a lelátón egyaránt. 

Menet közben Gulyás Péter forgatta a csapatot, érkezett a Fehérváron remekül debütáló Terzic, beállóba Somionka és Gerháth is pályára lépett. Hat pernyi gólcsendjét Debreczeni-Klivinyi törte meg a Budaörsnek (16-10), de ez csak sovány vigasz volt, ugyanis az előbb említett cserék góljaival tovább nőtt a DKKA előnye, a 25. percben már nyolccal vezetett a csapat, 19-11. 

Fotó: Ihász Martin

Beszédes adat volt, hogy az ellenfél kapusainak nem volt egyetlen védése sem.

Szekerczés eladott labdája után Somionka küzdötte magát helyzetig és gólig. Aztán Bartulovic újabb védését követően már a plusz tízért támadott a csapat, de ez ekkor még nem jött össze. Az utolsó másfél percben kicsit alább hagyott a figyelem, mert három gólt is szerzett a Budaörs, ezzel hatra csökkentették hátrányukat. Azért ki gondolta volna 8-8 után, hogy a félidőben ez lesz majd az állás.

Gálameccs lett belőle

A szünetet követően Agócs nyitott egy megnyugtató találattal, amire kettővel felelt a Budaörs és ötre csökkentette hátrányát - nem is tetszett Gulyás Péternek. Aztán passzívnál kínai figurából lőtt gólt Sallai, talpra ugrasztva mindenkit. 23-18 után megint lehúzta a rólót védekezésben a Kohász, ellenben Paróczy duplájával és Agócs révén megint nyolc lett a különbség, Buday Dániel ezért máris kikérte idejét. 

Azonban hiába kerültek helyzetbe játékosai, Bartulovic mindent védett, a 39. percben megint a tízgólos vezetésért támadott a DKKA, s ez most össze is jött, Arany szélről vágta be a labdát, 28-18.

Az eddig látott játék, illetve a hatalmas előny tudatában itt már csodának kellett volna történnie ahhoz, hogy a Budaörs visszakapaszkodjon. Ugyan pár támadást elrontott a csapat, de Gabinak egyszerűen nem tudtak gólt lőni, vagy ha ő is verve volt, a kapufa kisegítette. Aztán már lassan gálaelőadásssá változott a mérkőzés, Kpodar kiállításával se tudott mit kezdeni az ellenfél, aztán Luchies szórt egy triplát, amivel 32-18-ra ment a DKKA. 

Ez valami álomszerű volt, amit láhattunk, már közel negyed órája nem tudott betalálni a teljesen összezuhant Budaörs, miközben az önfeledt parádét folytatta a csapat, Gulyás Péter már a B-középnek vezényelt, hogy gyerünk, ti is ugyanígy szurkoljatok tovább!

A csereként beálló Wéninger is védéssel kezdett, aztán a 49. perecben Lengyel törte meg a vendégek szempontjából borzasztó szériát, ezzel lett 34-19. Csak emlékezetőül, előtte a 34. (!) percben tudtak eredményesek lenni. Az utolsó tíz percre semmi érdemi kérdés nem maradt, csak figyelni a lányok örömjátékát, illetve annak szurkolni, eléri-e a negyven találatot a csapat. Ez nem lett meg, de legyen ez a legkisebb probléma – a közönség állva, vastapssal köszöntötte az elképesztő nagyot teljesítő együttest.

DKKA - Budaörs 39-25 (21-15)

DKKA: Bartulovic - Arany 1, Agócs 6, Paróczy 4, Kellermann 5 (1), Kpodar 4 (1), Sallai 3. Csere: Wéninger (kapus), Terzic 4 (2), Somionka 2, Gerháth 2, Horváth A., Luchies 6 (1), Borgyos 1, Lakatos, Gajdos 1. Vezetőedző: Gulyás Péter.

Budaörs: Mistina - Sztankovics 1, Schneider 5 (4), Horváth P. 3, Bardi 1, Marincsák 3, Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Vártok (kapus), Helm 1, Szekerczés 2 (1), Uhrin, Debreczeni-Klivinyi 3, Hudák 1, Lengyel 1, Farkas 2. Vezetőedző: Buday Dániel.

Hétméteresek: 5/5, illetve 6/5.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc. 

Bulath Anita szakmai igazgató a meccs előtt azt mondta, a végletekig kiélezett csatát vár. Nos, erre alaposan rácáfoltak a lányok szenzációs teljesítményükkel, de minden bizonnyal egyetért abban, máskor is szívesen téved ekkorát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában