Új alpolgármestert választottak

2 órája

Kulcs Községi Önkormányzat megtartotta alakuló ülését

Október 9-én a Kulcs Községi Önkormányzat alakuló ülése zajlott a polgármesteri hivatal dísztermében, ahol az újonnan megválasztott képviselő-testület és a polgármester letette esküjét. Kulcs képviselőtestülete, a hat képviselő és a polgármester megkezdte munkáját a következő ötéves ciklusra.

Fotó: RJ

Az ülés során Koppány Emese, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a választási eredményeket, majd következett a képviselők és a polgármester ünnepélyes eskütétele. Jobb Gyula bemutatta a 2024-2029-es polgármesteri programját , amely tartalmazza a rövid és hosszú távú terveket. Ezek a fejlesztések Kulcs tekintetében részben már előkészítettek, míg más projektekhez további források megszerzése szükséges

Kulcs
Jobb Gyula a harmadik ciklusát kezdi Kulcs település polgármestereként Fotó: Rizmayer János

Kulcs Községi Önkormányzat megtartotta alakuló ülését 

Az alakuló ülés során döntés született a bizottságok megalakításáról is: A gazdasági bizottság elnökévé Oberrecht Tamást választották, míg a tagok Deák Ibolya és Fekete Ágota lettek. A sport és kulturális bizottság vezetését Posch János kapta meg, a bizottság tagjai pedig Márkovicsné Fejes Gizella és Tótné Vass Anita .

Kulcs Községi Önkormányzat új testületének képviselői: Oberrecht Tamás, Deák Ibolya, Posch János, Fekete Ágota, Tóthné Vass Anita és Márkovicsné Fejes Gizella Fotó: RJ

Az ülésen elfogadták a polgármester javaslata alapján Deák Ibolya alpolgármesteri kinevezését, aki szintén letette esküjét. A polgármesteri illetmény , az alpolgármester tiszteletdíja , valamint a képviselők költségtérítései is meghatározta az új testület.

Kulcs önkormányzatának az alakulóülésen elfogadták a polgármester javaslata alapján Deák Ibolya alpolgármesteri kinevezését, aki szintén letette esküjét a polgármester előtt Fotó: RJ

A polgármesteri program fejlesztési céljai

Jobb Gyula polgármester a következő öt évre vonatkozó terveit is ismertette. Vázolta hosszú távú terveit. Ugyanakkor ismertette rövid távú programját is Jobb Gyula. E tekintetben a főbb célkitűzése a Kulcs-Rácalmás közötti kerékpárút megvalósítása, amely a TOP_Plusz pályázat révén valósul meg. A projekt célja a két település közötti biztonságos közlekedés biztosítása és a turizmus fejlesztése.

A program másik jelentős eleme a vezetékesóvízrendszer kiépítése és a csatornagerinchálózat fejlesztése. A település lakossága folyamatosan bővül, így szükséges az ivóvízellátás minden utcára történő kiterjesztése. A kulcsi Virághegyi, Határ, Adonyi, Kiskert, Fenyő és Kecset utcák ivóvízzel történő ellátása prioritást élvez.

További kiemelt projekt a Kulcsi Fekete István Általános Iskola tornatermének felújítása , amelynek célja az intézmény oktatási színvonalának emelése, valamint a helyi oktatási infrastruktúra fejlesztése.

Jobb Gyula polgármester a következő öt évre vonatkozó terveit is ismertette Kulcson Fotó: RJ

Kulcs község további tervei

A hosszú tervezett célok között szerepel a Kulcsi Civilház megépítése, amely mintegy 200 fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszínként szolgál majd, és a megnövekedett lakosság igényeit hivatott kielégíteni. Az építési terveket a jövőbeni pályázati lehetőségek felhasználása érdekében készítik elő.

Egy másik fontos beruházás a Kulcsi Szociális Intézmény felújítása, amelynek célja az idősek számára biztosított biztonságos ellátás fejlesztése. Az épület energetikai korszerűsítése és a fűtési rendszer modernizálása elengedhetetlen a téli időszakra való felkészüléshez.

Az alakuló ülés részletes napirendjében az önkormányzati társulásokban való delegálás , a képviselői összeférhetetlenségi szabályok ismertetése , valamint a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálata is helyet kapott.

Az alakuló ülés határozza meg a következő ciklus kereteit, és világos irányt szabott Kulcs fejlődésének Fotó: RJ

A kulcsi közösség érdekében végzett munka folytatódik

A következő években a Kulcs Községi Önkormányzat célja a helyi fejlesztések előmozdítása és a lakosság igényeinek kielégítése. A polgármester és a képviselő-testület vállalja, hogy a Kulcs továbbra is fejlődik, élhető település maradjon, amely vonzó lehetőségeket biztosít mind a helyiek, mind az ide látogatók számára. A mostani alakuló ülés határozza meg a következő ciklus kereteit, és világos irányt szabott a település fejlődésének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában