Polgármesteri gondolatok

4 órája

Nagykarácsony – A képviselő-testület megtartotta az alakuló ülést

Nagykarácsony község önkormányzata is megtartotta az alakuló ülést, hétfő este. A 2024. június 9-én lezajlott helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán Mergl István lett az Nagykarácsony új polgármestere.

Balogh Tamás

Nagykarácsony megújult képviselő-testületében csupán Ragó József tudta megőrizni a helyét, akit ezen az eseményen alpolgármesterré választottak. Mellette Kovács Tímea, Müller Miklós, Halászné Czeiner Judit, Brogyányi Bence és Fridrich-Czinkóczi Kata kapott lehetőséget a képviselői munkára. 

nagykarácsony
Fotó: Balogh Tamás

Köszönöm! Békességet és jó munkát! – mondta Mergl István Nagykarácsony polgármestere

– Mindenek előtt megköszönöm azoknak a bizalmát, akik a szavazataikkal rám helyezték ezt a megtisztelő feladatot! Továbbá mindenkinek köszönöm a munkáját, akik Nagyné Czimmer Dóra vezetésével a választási feladatok végrehajtásában részt vettek. Még mindig a köszönet hangján szólalok meg, mert itt állhatok. Megbíztak azzal a feladattal, hogy az elkövetkező években én legyek Nagykarácsony polgármestere. Számomra ez egy nagyon nagy elismerés és egyúttal megtiszteltetés is. Azoknak akik nem rám tették a voksukat, illetve nem mentek el szavazni, nekik is ugyanolyan jó polgármesterük szeretnék lenni, mint az engemet támogatóknak. A választópolgároktól egy nagyon fontos üzenetet is kaptam, mégpedig azt, hogy Nagykarácsonyban itthon vagyok – mondta a polgármester! Majd így folytatta: A választási kampányomban, összefogást hirdettem, a megválasztásom napján és ma is azt teszem, amikor már polgármester vagyok. Ezt hirdetem Nagykarácsony lakóinak, a civil szervezeteknek, a képviselő-testület tagjainak, és a munkatársaimnak is egyaránt. A sport és a vállalkozói életem az elmúlt harminc évben sok mindenre megtanított, de legfőképpen arra, hogy az ellenfelem nem ugyanaz, mint az ellenségem. Aki ismer engem, az már tudja, hogy velem nagyon nehéz lesz összeveszni, és még nehezebb lesz velem ellenségeket keresni. 

Polgármester: Mindenhol a megoldást keresem 

Mindenhol a megoldást kerestem és másokat is erre biztatok. Minden az ellenségeskedéssel eltöltött perc hátráltatná azt a munkát, amit mi együtt elvállaltunk. Együtt sok mindenre lehetünk képesek és Nagykarácsonynak most arra van szüksége. A megörökölt polgármesteri hivatal a településünkkel együtt, a rá váró feladatokkal sajnos most nem a legfelső polcon van. Rengeteg dolog van, amit helyre kell hozni és utol kell érni magunkat, mert azt gondolom, hogy nagy a lemaradásunk. Azért vállaltam el ezt a tisztségét, mert azért szeretnék dolgozni, hogy Nagykarácsony minél élhetőbb település legyen és minél fényesebben tudjon ragyogni a Fejér Vármegyei térképen. 

Előrelépni

– Szeretnék megragadni minden olyan lehetőséget, amivel bármilyen pozitív változást tudunk a településünk életében eszközölni. Legyen az egy pályázat, vagy akár egy társadalmi összefogás. Nagykarácsony lakosai változást szerettek volna és ezért mentek el júniusban szavazni. Nagyon bízok benne, hogy eredményesen tudom majd irányítani a települést. Mindent meg fogok tenni érte. Számítok Nagykarácsonyra és ő is számíthat rám. Végül engedjék meg, hogy a családomnak is megköszönjem a támogatást és, hogy türelemmel vannak irántam. Remélem, hogy a jövőben is azok lesznek. Nagykarácsony többek között egy mesefalu ezért, ha megengedik, egy mesebeli idézettel zárnám a gondolataimat: remélem, hogy egy jó csapattal megcsináljuk a csodát!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában