Megemlékezések

5 órája

Október 23-ai ünnepségek vidéken

Horváth László

Mezőfalván a Spar előtti parkban felállított emlékműnél emlékeznek október 23-án délután

Fotó: Horváth László / archív

Mezőfalván két alkalommal is emlékeznek az október 23-ai eseményekre. Október 22-én, kedden 10.45-től a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermébe várják az ünneplőket, ahol az iskola diákjai adnak műsort. Október 23-án, szerdán 16 órakor a Spar áruház melletti emlékparkban tartanak rendezvényt. Beszédet mond Bán Balázs önkormányzati képviselő. Közreműködnek Nagy Ferenc és a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai. Rossz idő esetén a rendezvény a Kiss Kálmán Művelődési Házban lesz megtartva. 

Kisapostagon október 23-án 16 órakor a kopjafánál hajtanak fejet az 1956-os hősök emléke előtt. Beszédet mond Nagy Attila Kisapostag polgármestere, valamint megosztja gondolatait Stermeczki András evangélikus lelkész is. A megemlékezésen műsorral közreműködik a Kisapostagi Nőegylet, a Kisapostagi Nyugdíjas Klub. Az ünnepség zárásaként Kisapostag Önkormányzata, a Schalbert Alapítvány és a Nemzetőrség képviselői helyezik el az emlékezés koszorúit. 

Baracson október 23-án, szerdán 11 órakor Farkas István sírjánál a Templomosi temetőben tartják a megemlékezést. Beszédet mond Várai Róbert Baracs polgármestere. Műsort adnak a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola hetedik osztályos tanulói. 

Nagyvenyimen 22 -én 11 órakor a Kossuth Lajos Általános Iskolába várják az ünneplőket, ahol az iskola diákjainak műsorával emlékeznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában