Iskola

3 órája

Őszi szünet óra átállítással

Az őszi szünet a jövő hét végén kezdődik, s egy hétig tart. Az őszi szünet idejére esik az óra átállítás is.

Fekete Györgyi

Fény és misztikum egy őszi éjszakán

Fotó: P. Mester Anikó

Idén október végén kezdődik az őszi szünet. Ezúttal egy teljes hetet pihenhetnek majd a gyerekek. Október 23.  nemzeti ünnepünk, így munka- és tanítási szüneti nap.

őszi szünet
Az óra átállítás is az őszi szünet idejére esik.

Ám csak két napot kell visszamenni oktatásra a diákoknak, mert hétvégétől már elkezdődik az őszi szünet. Magyar András,  a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy az október 23-i ünnepet követően a szünet előtt két napot oktatással töltik az intézményekben a diákok.  

Őszi szünet óra átállítással

Az őszi szünet  pontosan október 26-ától (szombattól) november 3-áig (vasárnapig) tart majd.  November 4-én, hétfőn mennek a szünet után először iskolába a diákok. Remélhetően az időjárás is segíti a szüneten levőket abban, hogy kellemesen kirándulással tölthessék az őszi napokat.

Az óra átállítás is ezúttal az őszi szünet idejére esik. Sok vita van a nyári és a téli óraállítás körül, az azonban biztos, hogy egyelőre még állítunk. Az idén ez egészen október 27-ére (vasárnapra) esik majd: ekkor állnak vissza az órák hajnali 3-ról 2-re. Ezzel megkezdődik a téli időszámítás, amely egészen 2025 márciusáig tart. 

Cikkünk erről
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában