Nagykarácsony

4 órája

Rémisztően jó halloween-parti lesz

Körmendi Erzsébet

Fotó: Shutterstock

Rémisztően jó halloween-partit szerveznek Nagykarácsonyban az Élmények erdejébe. 

A szervezők azt mondják: "Lépj be az Élmények erdejébe, ahol 13 rémisztő feladat vár rád! Továbbá kézműves foglalkozás, tökfaragás és -vásár, zsákbamacska, tündérvarázslatok és jósnő vár mindenkit. 

Megkóstolhatod a varázsfüves zsíroskenyeret, ihatsz hozzá forró bájitalt,

 és számos rémisztő élményben lehet részed. Mikor? Október 26-án 15 órától késő estig a nagykarácsonyi Élmények erdejében.

Mi is a halloween? Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep. Egy máig fennmaradt hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni a világba. Már a kelták is védekeztek a biztonságukat veszélyeztető esemény ellen: házaikban eloltották a tüzet, hogy a hideg és barátságtalan tűzhely ne vonzza a hazalátogató szellemeket, és a tökéletes megtévesztés érdekében szellemnek öltözve parádéztak az utcákon, hogy a gonoszt a végsőkig megzavarják, hogy aztán könnyebben elűzhessék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában